Szaunázás az immunrendszer védelmében

Eleged van belőle, hogy minden ősszel és télen megfázások sorozata kerít a hatalmába? Szaunázz rendszeresen és garantáltan kevesebbszer fog megfájdulni a torkod.

Az immunrendszerünket korántsem egyszerű megerősíteni. Kifejezetten immunerősítő szerek nem léteznek (tehát olyan készítmény, amit ha beveszel, hipp-hopp védőburokban érezheted magad), azonban egy kis odafigyeléssel pozitív hatással lehetsz rá – a szauna természetesen ebben is a segítségedre van.

Az immunrendszer erősítése történhet táplálkozáson és szabadidős tevékenységen keresztül is - gondolok itt a különböző sportokra és a wellness kikapcsolódásra egyaránt. Figyelembe kell azonban venni, hogy nem megfelelő étrenddel és túlzásba vitt sportolás esetén is pontosan az ellenkezőjét éred el az eredeti célnak.

Az étkezések rendszertelensége, az energiaszegény táplálkozás épp ugyanolyan problémához vezethet, mintha mértéktelenül ennél.

Például fokozott mennyiségben zsíros, nehéz étel fogyasztása vagy a megnövelt vasbevitel gyengíti a kórokozókkal szembeni ellenálló képességet. Ugyan ez a helyzet, ha az ember túlzásba viszi a sportot, túlerőlteti magát – edzésnél az energiánk egy nagyobb hányadát felhasználjuk, amelyeket mozgás után pótolni kell egyfelől étkezéssel, másfelől regeneráló pihenéssel. Ha túl sok energiát használunk fel, akkor az immunrendszer egyszerűen meggyengül és tárt kapukat nyit a betegségek felé.

Mi a helyzet a vitaminokkal? A vitaminok feltétlenül szükségesek az egészséges életmódhoz, azonban tévhit, hogy ha megemeljük például a C-vitamin bevitelét, akkor nagyobb lesz az ellenálló képességünk.

Hogyan hat a szauna az immunrendszerre?

A szaunában ezen a téren sem érhet bennünket csalódás. Szaunázás közben egyfelől a tested intenzív méregtelenítésen megy keresztül, ezen felül a hirtelen hőmérsékletváltozásokon át a szervezeted természetes úton megedződik. A kulcs természetesen itt is a rendszerességben van - legalább heti egyszer látogass el egy wellness részlegbe, tölts el kétszer, háromszor negyed órát a szaunában és nem kizárólag az immunrendszered fog megerősödni, de szellemileg is felfrissülsz.

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: