A szauna sikeressé tehet? Te mit gondolsz?

Egy 2017-es kimutatás szerint Finnországban található a világ összes startup exitjének 10%-a – legalábbis erről számolt be a Forbes magazin, amelyet a szaunázással is összefüggésbe hoznak. Szerintünk nem tévednek – vizsgáljuk meg egy kicsit szaunásként a felvetéseiket és egészítsük ki néhány sziklaszilárd érvvel.

A finnek körében közismerten rengeteg szauna van, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a szaunázás olyannyira beleivódott a mindennapi életükbe, hogy egyes munkahelyeken is elérhetőek. A munkahelyi idegeskedés, amelyet sokszor haza is cipel magával az ember, bizony rányomhatja a pecsétet az üzletek kimenetelére is. A kapkodás, a fáradtság, a koncentráció hiánya természetes, hogy akadályoz a megfelelő munkavégzésben. Ilyenkor pedig mi más tehetne nagyobb varázslatot, mint egy röpke negyedórás felöntés az ebédszünetben?

szilveszter

(Semmi. :-) ) Nem csak, hogy ellazít, de felfrissít, a megfelelő aromák pedig még inkább segítik kitisztítani a gondolataidat.

Másfelől nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a munkahelyi kapcsolatokat bizony alaposan összekovácsolja. Hányan mondhatjuk el hazánkban, hogy a főnökkel szaunáztunk egy jót? A ruhával együtt az ellenszenvet is levetkőzik, sokkal nagyobb lesz az elfogadás.

aroma

Az ötletek csak úgy záporoznak!

Egy jól koreografált szaunázás tehát meghozza az inspirációt. És bizony sokat elárul a finnek merészségéről, hogy a forró gőz után nem ódzkodnak a merülő medence használatától sem.

Talán nagyobb bizonyíték nem is lehetne arra a kijelentésre, hogy a szauna segíti a sikerességben, hogy az üzleti megbeszélések pozitív kimenetelét vetíti előre, ha a tárgyalófél szaunázni invitálja a másikat.

Te milyen érveket tudnál még felsorakoztatni amellett, hogy azokban a társadalmakban, amelyekben a szauna a kulturális érték, a cégek könnyebben válnak sikeresebbé?