Támad a parlagfű – így vértezd fel magad ellene!

Évről-évre növekszik az allergiások száma. Sajnos erre a hűvös, téli időszak sem hoz enyhülést, hiszen a pollenallergia egészen februártól október végéig fenyegetésben tart bennünket. Sőt, ha az időjárás úgy hozza, akkor ez az időszak még inkább kitolódhat. Augusztus jellemzően a parlagfű ideje – hogyan védekezhetsz ellene?

A kellemetlen, állandó szem- és fül viszketés mellé erőteljes könnyezés és rohamokban érkező tüsszögés társul. Az allergiára mégis sokan csak legyintenek, pedig igen jelentősen rontja a beteg életszínvonalát. Statisztikák alapján az allergiás beteg munkaképessége akár 25%-kal is csökkenhet az allergén jelenlétének hatására.

Ilyenkor az ember szinte mindent megtesz a javulást – napközben szellőztet, estére gondosan becsukja az ablakokat, hogy elkerülje a hajnali magas pollenkoncentrációt. Szemüveget és sapkát visel és napi szinten mossa a haját, hogy megszabaduljon a kínzó tüneteket okozó pollentől. Természetesen léteznek gyógyszeres kezelések, sőt immunterápiával akár hosszútávra tünetmentessé tehető az allergia. Ez utóbbit azonban még jóval az allergiás időszak előtt kell megkezdeni, különben mindhiába.

sóbarlang

Szaunával az allergia ellen?

Az allergia nem más, mint a szervezet nem megfelelő immunválasza az egyébként ártalmatlan környezeti hatásokkal szemben. Ezt a folyamatot a vegetatív idegrendszer szabályozza – serkenti vagy éppen gátolja működését. Megfigyelések, kutatások alapján elmondható, hogy az infraszauna rendszeres használata esetén jótékony hatást gyakorol a vegetatív idegrendszerre, mindamellett, hogy a légzésfunkciók is javulnak.

Az infraszauna hatékonyságát mindenképpen javasolt megtámogatni sóterápiával is. A sóterápia nem csak allergiás problémák esetében, de számos más megbetegedésnél is alkalmazható. Többek között egyéb légzőszervi-, bőr-, illetve gyulladásos panaszokra is akár már 5-10 alkalom után jelentős enyhülést hozhat. Évente két-háromszor javasolt megismételni a terápiát.

A sóterápiáknak két külön ágazatát különböztetjük meg: a nedves és a száraz sóterápiát. A parányivá őrölt só belélegezést követően a légzőrendszer minden részébe eljut. A  szervezeten belül erős gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású – főképp ennek köszönhető a bámulatos eredmény.

A sószobák, sóbarlangok akár mindennapi használatra is alkalmasak, a légutak tisztítása mellett általánosan erősítik az immunrendszert.

Jelentkezz képzésünkre most!