hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Kedvenc illatod most ajándékot ér!

  • Posted on:  kedd, 05 September 2017 10:55
  • Írta: 

Ahány ember annyi ízlés. Mindenki más és más illatot tart kellemesnek és taszítónak. Egy-egy illat régi emlékeket idézhet fel, ami miatt csábítóbban, avagy pont hogy ellenkezőleg hathat rád. Egy messze elkerült szag is könnyen kedvenc illattá változhat, ha olyan eseménnyel kerül összefüggésbe, ami pozitív élményt nyújt.

Egy korábbi cikkünkben már volt szó róla, milyen hatással lehetnek a különböző illatok az aktuális lelki, illetve fizikai állapotodra. Ezúttal más oldalról közelítettük meg a témát.

Mitől jó egy illat?

Az illat természetesen összefügghet emlékekkel, azonban leginkább, mint minden mást, ami körülvesz minket, a környezetünk és a kultúránk befolyásolja. A különböző szagokhoz nagyon könnyen hozzá lehet szokni – folyamatos aroma mellett egy idő után egyre tompábban érezzük azt, míg végül teljesen elhalványodik.

Kimutatták, hogy a fiatalabbak sokkal jobban szeretik az édesebb illatokat, így feltételezhetjük, hogy az ízlés kor függvénye is.

Az illatoknak fontos szerepe van a párválasztásban is – szintén kutatók hozták azt a megállapítást, hogy a megfelelő társnak kellemesnek találjuk a testszagát is. A különböző parfümök alá rejtve azonban ez a „természetes segítség” gátolva van.

A marketing illata

Bizony, az illatoknak akkora ereje van, hogy a vállalatok beültetik a marketingtevékenységbe is. Ahogy haladunk előre a korral, az emberek egyre kevésbé fogékonyak a hagyományos reklámokra. Egyre több kreativitásra van szükség ahhoz, hogy egy plakát valóban megragadja a potenciális vásárlók figyelmét. Egy finom illat akár 15%-kal is növelheti az üzlet forgalmát. Egyrészt bevonzza a látogatókat, másrészt türelmesebben tájékozódnak, várják végig az esetleges pénztári sort.

Végezzünk egy kísérletet!

Kíváncsi vagy, hogy mely illatokért rajonganak a nők, melyekért a férfiak? Valóban hatással van az életkor a választásra?

Töltsd ki a következő kérdőívet, amelyen kizárólag jól ismert szaunás illatokat találhatsz, és hamarosan levonjuk a következtetéseket! :-)