hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Interjú Párkányi Gáborral, hazánk első hivatalos mozgássérült szaunamesterével

  • Posted on:  péntek, 11 May 2018 11:08
  • Írta: 

Párkányi Gábor frissen végzett Szaunamester a SzaunaClubnál. Kitartása, motiváltsága, akaratereje példaértékű, története úgy véljük sokaknak erőt adhat. Gábor ugyanis rendőri szolgálat közben - nem is egyszer - súlyosan megsérült, 93-as balesetében pedig a fél lábát amputálni kellett. A történtek ellenére Gábor nem adta fel, pozitívan, az újdonságokra nyitottan, igazi életerővel néz szembe a jövőjével!

parkanyi gabor

 

„91-ben szolgálat közben nyakon lőttek, rá két évre szintén rendőri szolgálatom közben kilöktek a mozgó vonatból, ekkor vesztettem el bal lábamat. Feleségem 6 évvel ezelőtt ment el, 15 éves iker fiaimat most egyedül nevelem.” – idézi fel a tragikus eseményeket Gábor.

„Az első pár hét a legnehezebb, de az ember képes rá, hogy a saját sorsát irányítsa! Néha saját magunkat kell felrángatnunk a padlóról.” – Gábor, aki jelenleg Győrben él, az élete minden percét hasznosan, célorientáltan tölti: jelenleg egy távközlési cég adminisztrációs központjában dolgozik, szabadidejében a szaunázás mellett íjászkodik és komoly elhatározásai vannak a sporthorgászat terén is. Következő célja, hogy a hazánkban megrendezendő horgászversenyeken való eredményes szereplésein keresztül akár nemzetközi vizeken is megmérettethesse magát.

Kitartás mindenek felett

Gábor a szaunázás iránt körülbelül egy évvel ezelőtt kezdett el érdeklődni, elsősorban – ahogy legtöbbünket - az egészség megőrzés és a vidám, összetartó társaság ragadta meg. Számtalan szaunaprogramon vett részt, amelyből a tapasztalatokat összegyűjtve döntött úgy, hogy Ő maga is Szaunamester lesz.

A technikákat könnyen elsajátítottam, hiszen előtte sok szaunaprogramon vettem részt. A egészségmegőrzésen, a kapcsolatok kialakításán túl meg akartam mutatni, hogy igen, erre is képes vagyok.” – Nem csak hogy képes, de Gábor ma már hivatalos oklevéllel a zsebében tart rendszeresen felöntéseket Esztergomban és a jövőre nézve a versenyzés gondolatát sem veti el. :-)

„A szaunaprogramokban leginkább a változatosságot és mégis az állandóságot szeretem. Ez a kettősség azt takarja, hogy bár a program mindig változik, de mára kialakult egy baráti társaság, akikkel mindig szívesen töltöm az időmet. Programok terén inkább a pörgősebb változatokat szeretem, legyen az bármilyen típusú. Hiszen minden a szaunamester felelőssége, ő irányít mindent: ahogy egy relax program is lehet pörgős, épp úgy egy show program is lehet unalmas.

Fel kell tudni ismerni azt is, hogy éppen milyen közönséggel állok szemben – van amelyik vendégtábor nyitottabb a kommunikációra, van amelyik elzárkózik előle.” Gábor egyébként a jó hangulatáról, a vidám szaunaprogramjairól ismert, nem zárkózik el a poénok elől, sőt, legtöbbször Ő az, aki csípős humorával mosolyt csal a résztvevők arcára.


 Köszönjük szépen az interjút Párkányi Gábornak és egyben szívből kívánunk sok sikert céljai megvalósításához!

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható: