hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Hogy lehet megnyerni egy szauna bajnokságot? Miskolczi Sándor megosztotta velünk a titkot!

Ha valaki nagyon elhatároz valamit, akkor bizony hiába állítanak elé magas falakat – Sándor, a Harvia-Saunabau V. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság idei bajnoka kezdetektől a dobogós helyre pályázott.

„Tamási volt az első forduló ahol első helyen végeztem - az a forduló és az a nap sokat lendített a felkészülésemben, úgy éreztem, hogy amit csinálok, arra a vendégek kíváncsiak és vevők a programjaimra.”

miskolczi

 

Természetesen a legdíszesebb serleget nem adják csak úgy oda! Sándor rengeteget készült, gyakorolt minden egyes fordulót megelőzően.  

„Minden egyes fordulóra 100%-os felkészültséggel érkeztem és kihoztam azt, amit kell egy programból. Minden forduló előtt felkészülő napot tartottunk kollégákkal a Salirisben.” – Sándor azon túl, hogy technikáját csiszolgatta, erőnlétét fejlesztette, a gyakorló napokat egy kulcsfontosságú dolognak is felhasználta: megfigyelte és kikérte programjaira érkező vendégei véleményét. Mint tudjuk, a versenyeken a vendégek véleménye súlyozottan formálja az eredményeket, így bajnokunk stratégiaként nem is választhatott volna jobban.

„Természetesen vannak olyan dolgok, amiket a vendégek formálnak. Ilyen például az illatválasztás, a show elemek, kellékek. Volt alkalom, amikor a vendégek tanácsa sokat segített a választott illóolajok felhasználási sorrendjében. Témákhoz olyan zenéket szoktam választani, ami populáris, de van olyan zene, amit teljesen ismeretlenként akár számukra érdekes lehet - ezekre szoktam főként visszajelzést kérni, de van, amikor a saját ízlésemre bízom és nem engedek az elképzelésemből :-) Eddig úgy érzem, hogy a saját ízlésemnek köszönhetően választott tematikus és saját programok, zenék és illatok hatása pozitív visszajelzést mutatott.”

 

 

Vajon milyen érzés lehet bajnoknak lenni?

A hosszú, izgatott várakozás az eredmények kihirdetés előtt; a zakatoló szív, amikor még mindig nem mondták a nevünket, holott már csak néhány versenyző áll előttünk; és persze a pillanat, amikor győztesként kiáltanak ki, amelyet úgy élünk meg mintha megtorpant volna az idő. Ezt mindannyiunk szeretné legalább egyszer átélni – de vajon mi kell mindehhez? Sándor többszörösen élte át ezt az élményt és közben tudta, hogy nem szabad megfeledkeznie az előtte sorakozó kihívásokról.

„Az élet tele van kihívásokkal, feladatokkal és próbákkal. Nos ez a szakma és verseny is épp erről szól. Miután a fordulók témakörei nyilvánosságra kerültek, rögtön beindult az agytekervény működése. Természetesen volt olyan téma, ami sok gondolkodást nem jelentett, de akadt, ami több napos vagy hetes gondolkodást igényelt, hogy mivel is készüljek az adott fordulóra. Először is a tematikus programok megvalósítása volt a cél - ezekre nagyobb hangsúlyt fektettem.

Idén azonban volt olyan saját elgondolású program, ami két fordulón is bemutatásra került - természetesen a helyi adottságoknak megfelelően lettek bemutatva. 2016 októberében fogant meg ez a program, amit úgy éreztem meg kell mutassak a közönségnek majd a későbbiekben is. Ez a program több hónapon keresztül készült és mindig kívánt kisebb csiszolást - és ha mondhatom nagy büszkeséggel ez a produkció aratta a legnagyobb sikert a döntőben.

Az előző gondolatmenetben azt próbáltam megfogalmazni, hogy a jó munkának idő kell. Ezt tudom tanácsolni szaunamester kollégáimnak és versenytársaimnak is, ha van olyan program, amit magáénak érez, sokkal közelebb áll hozzá, akkor merjen nagyot álmodni és midig tegyen bele valami pluszt abba, amit csinál”

 

bajnok

 

Mennyit számított a hazai pálya előnye?

Hiába az ismerős környezet, ha a programok mögött nincsen igazi, felkészült tudás – Sándor esetében pedig aligha beszélhetünk felkészületlenségről, arról nem beszélve, hogy ezt többszörösen bizonyította.

„Az, hogy hazai pályán versenyeztem a döntőben sok pluszt adott, de nem szabadott félvállról venni, hisz tudtam mindent bele kell adnom, hogy a győzelem megérdemelt legyen. Sokat gyakoroltam az utóbbi napokban a döntő előtt, ezért is sok köszönet a balmazújvárosi Kamilla Gyógy-és Termálfürdő vezetőjének, hogy megengedte a többszöri alkalmas gyakorlást szaunájukban.”

 

 

Kitűzött céljaink lendítenek minket előrébb…

„Célok természetesen vannak. Szeretem a kihívásokat, versenyszellemű játékos vagyok. Hazai vizeken maradva, idén úgy érzem egyre több szaunázóhoz eljutott a szaunázás üzenete, hogy miért is jó szaunázni, hogy kell azt egészségesen művelni, illetve miért jó-jobb szaunafelöntésen részt venni.

Természetesen sok-sok ember érdeklődéssel és kíváncsisággal várta azt, miként zajlik egy versenyszeánsz vagy éppen milyen eredménnyel érkezünk haza a verseny után. Itt pedig sok köszönet illeti a munkahelyemre (Saliris Resort SPA) rendszeresen visszajáró vendégeknek, akik építő jelleggel formáltak engem és munkatársaim is.

A jövőben szeretnék külföldre is ellátogatni és részt venni versenyzőként hasonló rendezvényen.”

 

Akkor tulajdonképpen mi is a nagy titok?

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Sándor természetesen jövőre is részt kíván venni minden egyes fordulón, amelyre nyáron már el is kezdi a programok előkészítését!

„Azon leszek, hogy minden elképzelésem úgy sikerüljön, ahogy én terveztem.” – kívánjuk, hogy így legyen! :-)

 

„Egy utolsó gondolat, amit szeretnék megosztani az egy kulcs gondolat…, amit sokszor próbáltam eljuttatni a vendégekhez, ami az én utamról szól jelenleg...

"Kihívások, próbák, feladatok. Maga az Élet. A mozdulatlanság felőröl, mozogni fárasztó. Elindulsz vagy megrekedsz a döntés benned születik. A siker ott hever előtted, csak észre kell venned. Kövesd az Utat!!"”

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Utoljára frissítve: szerda, 22 November 2017 10:38