hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Interjú Karczagi Sándorral, a ráckevei Aqua Land igazgatójával

Idén harmadszorra nyílik lehetőségünk rá, hogy a Magyar Országos Szaunamester Bajnokság fordulóját a ráckevei Aqua Land létesítményén lenyűgöző Szaunavilágában tölthessük. Akinek már volt alkalma ellátogatni az elmúlt években Ráckevére, tudja, hogy a fürdő nagy gondot fordít rá, hogy Vendégei egytől-egyig a legkomfortosabban érezzék magukat. Akinek még nem, azok számára Karczagi Sándorral folytatott interjúnk talán kicsit közelebb hozza a Bajnokság, Aqua Land varázsát.

„A Magyar Szauna Klub szerevezésében megrendezésre kerülő Országos Szaunamester Bajnokság idén 3. alkalommal kerül megrendezésre a ráckevei Aqua Land területén. Büszkén mondhatjuk, hogy évről évre szebb és jobb helyszínt igyekszünk biztosítani a program résztvevői számára, összekapcsolva egyéb fakultatív és kényeztető programlehetőségekkel a versenyt.” – nyilatkozta az Igazgató úr.

20170512 MG 7761

A Bajnokságok évről-évre nagyobb népszerűségnek örvend, mindig szívmelengető érzés, amikor a fordulók, a döntők után pozitív visszajelzésekkel gazdagodunk. Ezekből tudjuk ugyanis, hogy jó irányba haladunk és célunk, hogy a szauna kultúra Magyarország minden szegletébe eljusson, megvalósulni látszik, amely természetesen elsősorban a fürdők kitartásán és tudatos kommunikációján múlik. Mekkora népszerűségnek örvend a rendezvény és milyennek látja Sándor a magyar szauna kultúra alakulását?

 „A bajnokság a szaunázást és a hozzá kapcsolódó szemléletet, életérzést kedvelők között kiemelt népszerűségnek örvend, hiszen a felöntések alkalmával egy semmi máshoz nem fogható plusz élményhez juthat a Vendég, akit az eseményen az ország legjobbjai kápráztatnak el. A ceremóniák alkalmával felhasznált illatok, a háttérzene, a fények, a jelmezek, gyümölcsök és különböző hozzáadott anyagok és nem utolsó sorban a mesterek kifinomult legyezési technikái teszik teljessé, maradandó élménnyé.

Október 14-én a vitál központ a szauna bajnokságról szól, a nap folyamán mintegy 250-300 Vendégre számítunk ezen a területen. Az ország legjobbjai és produkcióik a szaunázás szerelmeseinek különös vonzerőt jelentenek, így távolabbi helyekről is útra kelnek a különleges élményekre vágyók.

A szauna kultúra széleskörű megismeretése hosszú, nehéz folyamat, melyet sok-sok fáradozással, megfelelő kommunikációval és minőségi szolgáltatási kínálattal lehet előmozdítani. Ebbe a munkába részünkről 10 évvel ezelőtt kezdtünk bele, mintegy úttörőként a hazai szaunakultúra területén. 2007-ben egy kisvárosban merész lépésnek bizonyult a textilmentes szaunázás hagyományainak bevezetése, ceremóniákkal színesített külön szauna estek megszervezése. Sajnos számos alkalommal futottunk komoly ellenállásba. Országos szinten tapasztalataink szerint az elmúlt években első körben a nyugati országrészeken több helyen már bíztató jeleket tapasztalhatunk, mely bizakodásra adhat okot. Egyre többen ismerik fel az igényes, kulturált szaunázás előnyeit, melyhez az Aqua Land csatlakozik is igyekszik elősegíteni a tendenciát.”

20170512 MG 7765

Olaj helyett gyógyító víz

A ráckevei fürdő igazi wellness paradicsom, kialakítása azonban mondhatni a véletlen műve! Aqua Land története hosszú évekre nyúlik vissza, Sándor részletesen számolt be a létesítmény múltjáról:

„Ráckeve, tókert városrészén az 1970-es évek elején az akkori olajipari vállalat olajat keresett. A fúrások eredményeként olaj helyett termálvíz tört a felszínre, melyet a helyiek előszeretettel élveztek egy beton teknőben kialakított kicsi “fürdőhelyen”, ahol egyre többen vették észre a víz gyógyító, jótékony hatásait.

Nem sokkal később 2 ülőmedence és 1 gyermekmedence került megépítésre, majd a 80-as évek elején fedett fürdő és 2 szauna is átadásra került. A létesítményt a vízmű vállalat, majd bérlők üzemeltették, a 2000-es évek közepére azonban színvonala erősen leépült az akkori uniós követelmények miatt üzemképtelenné vált és bezárt. 

Az Önkormányzat pályázatot írt ki a terület hasznosítására, melyet a szigetszentmiklósi strandot és uszodát üzemeltető, ennek megfelelően megfelelő referenciával rendelkező családi vállalkozásunk nyert el, a területet érintő nagymértékű beruházási tervekkel. 2005-ben megindultak a fejlesztések, mely által új medence rendszer, csúszdapark, fedett fürdő, vitál központ, camping, villapark, hotel, éttermek kerültek átadásra.„

20170512 MG 7769

Na de mire számíthatnak a bajnokságra készülő Szaunamesterek?

„A vitál központ a létesítményen belül a kikapcsolódás helyszíne, melyet csak felnőtt Vendégeink élvezhetnek. Az 50-60 fokon üzemelő bio szauna 8 személyes, különleges, hordó alakja és több ezer csillogó fénypontja teszi igazán különlegessé. A 16 személyes aroma és fényterápiás szauna a parkra tekintő panoráma ablakkal, a felhasznált minőségi anyagokkal és különleges fényekkel nyújt pihentető perceket. A szauna bajnokságok, ceremóniák, estek főszereplője a 45 személyes mester szauna, melynek építésénél a legjobb mesterek és szakemberek véleményét kértük ki. A vitál központ továbbá gőzfürdőt, tepidáriumot, kneipp kúrát, pihenő szobát, merülő medencét és dézsát, termálvizes ülőmedencét, teapultot, napozóteraszt is kínál a feltöltődni vágyóknak. A hely kuriózuma, hogy a fürdőzés, pihenés szabadtéren, friss levegőn is történhet, illetve a bevizsgált és bizonyított hatással rendelkező gyógyvíz.”

20170512 MG 7781

Tehát azok számára is lesz újdonság, akiknek már volt szerencséjük megfordulni Aqua Landben, hiszen a látogatói élmény fokozása érdekében a fürdő folyamatosan újabb és újabb meglepetésekkel fogadja Vendégeit! :-)

„Minden évben új fejlesztésekkel, beruházásokkal igyekszünk Vendégeink kedvében járni és gondoskodni a folyamatos megújulásról. Az elmúlt esztendőben került átadásra a mester szauna hozzá kapcsolódó zuhanyzókkal, pihenő szoba került kialakításra, de a belső forma és színvilág is új köntösbe öltözött.

Az idei évben a bajnokságra a vitál központ termálvizes ülőmedencéjét bővítjük, új ülőpadokkal és burkolattal látjuk el, valamint Vendégeink kérésének eleget téve infraszaunával bővül a kényeztető szolgáltatások köre.”

20170512 MG 7784

Izgalmakkal teli programok hada vár bennünket október 14-én!

Már csak azért is, mert a rendezvény egy időpontba esik a Magyar Fürdőszövetség szervezésében megrendezésre került Magyar Fürdőkultúra Napjával!

„A Magyar Fürdőkultúra Napján idén a gyógyászaté a főszerep, így ezen témakörön belül is további attrakciókkal készülünk. A komplexumban helyet foglaló Tókert csárdában ezen a szombaton egy helyi költőnk könyvbemutatóján és dedikálásán is részt vehetnek Vendégeink. A nap folyamán természetesen gasztronómiai kínálatunk és a masszőrök frissítő kezelései is rendelkezésre állnak, akik több napra csatlakoznak a programokhoz, a camping, villapark vagy hotel területén természetesen éjszakai szálláslehetőséget is igényelhetnek.”


Nagyon szépen köszönjük Karczagi Sándornak a mindenre kitérő válaszokat!
Mi már nagyon várjuk október 14-ét - reméljünk sokan vagyunk ezzel így! :-)

Kipróbálnád, milyen Aqua Land szaunavilágában felöntést tartani?
Jelentkezz versenyzőként a VI. Magyar Országos Szaunmester Bajnokságra >>

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Utoljára frissítve: hétfő, 18 September 2017 09:52