hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Lázasan készülnek a Szaunamesterek a hétvégi Bajnokságra!

Az ismert arcok között idén több frissen végzett Szaunamesterrel is találkozhatunk a Magyar Országos Szaunamester Bajnokság fordulóin. A ráckevei AquaLand idei különleges programjaira már több cikkünkben is felhívtuk a figyelmet, rengeteg érdeklődő Vendégre számítunk – kíváncsiak voltunk a Szaunamesterek hogyan birkóznak meg a készülődéssel. Hogy egy kis betekintést tudjunk nyújtani Olvasóinknak a „kulisszák mögé”, Tóth Ditke, Tótfalusi Roland, Kerekes Péter és Boján Ádám ajándékozott meg bennünket a következő interjúval.

Az elmúlt évek sikerei, a szakma őszinte szeretete, a kiváló hangulat, amely a fordulókon – megkockáztatom kijelenteni – mindenkit magával ragadnak és még sok-sok kis apróság ösztönzi évről évre mindinkább a Szaunamestereket, hogy a MOSZB keretein belül összemérjék tudásukat. A jól megérdemelt diadal érzése leírhatatlan, az pedig, hogy a sikeres fejlődés évről évre megmutatkozik az értékelőlapokon, azt mutatja, hogy a magyar Szaunamesterek igazán tenni akarnak és tesznek is kultúránk fejlődéséért!

Magával ragadott a tavalyi bajnokság hangulata, a nagyszerű helyszínek és a remek társaság. Az elért második hely is csodás számomra, ami a színvonalas balmazújvárosi óriás szaunában közel 100 fős közönség előtt zajlott.” – idézi fel Roland a tavalyi Bajnokságon szerzett élményeit.

Mint ahogy, említettem, idén új Szaunamesterekkel is megismerkedhetünk, köztük Tóth Ditkével is, aki a fejlődés lehetőségét látja a Bajnokságban. „Amikor még vacilláltam, épp egy rutinos szaunamester egyik szaunaprogramján kaptam egy kavicsot, az volt ráírva, hogy: CÉL. Ez volt az igazi jel és igazi löket számomra, hogy jelentkezzek.” – külön köszönet a programot tartó Mesternek, hogy bátorítja tehetséges Versenyzőinket! :-)

Tótfalusi Roland West Wind Sauna team"Gyere és "Éld át a természet elemeinek varázslatos hatását!" a Magyar Országos Szaunamester Bajnokságokon!"

Tehát, akkor mi is van a kulisszák mögött?

Több hónapnyi kemény munka, készülődés!

„Mivel én nem főállású szaunamesterként dolgozom, így a szabadidőmben West Wind Sauna Team-es barátommal Szabó Danival készülünk a régió szaunáiba. Szerencsére egyre több meghívást kapunk vidékre is, aminek rendkívül örülünk és szívesen veszünk részt bármilyen szaunázással kapcsolatos rendezvényen.” – meséli a tavalyi dobogós Szaunamester, Tótfalusi Roland.

Ádám és Péter a gyakorlati készülődések mellet kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a mentális ráhangolódás is! És szükség is van rá, hiszen egy-egy forduló programjának megtervezése igen nagy kreativitásért kiált:

„Agyalás, szárazgyakorlás, agyalás, zenehallgatás, agyalás, zenevágás, kreatív agyalás, szárazgyakorlás, ruha és kiegészítő keresés, illatok szagolgatása, illatok keverése, szárazgyakorlás, kreatív agyalás, összeszedett mondatok kigondolása. És ez a folyamat minden egyes új ötletnél elölről kezdődik. – próbálja éreztetni Ditke a több hónapnyi készülődés keménységét. :-)

Persze ez nem jelent akadályt arra vonatkozóan, hogy minél több fordulón induljanak! Annál a kérdésnél, hogy hány fordulón szeretnének részt venni, mindenkitől magas számokat kaptam válaszul. :-)

Ditke készülődése képekben

Miért éri meg jelentkezni?

„Hát az óriási aranykupáért” – mi másért? Vágnák rá sokan, azonban a Bajnokság ennél sokkal többről szól. A verseny nem csak új emberekkel hoz össze! Itt barátságok kovácsolódnak, a szakma legjobbjai gyűlnek össze, akiktől apró fogásokat lehet ellesni, csiszolni lehet a technikákon, ki lehet kérni mind a Vendégek, mind a Versenytársak véleményét, akik rendszerint szívesen osztják meg tanácsaikat.

Ilyenkor minden Szaunamesternek jól esik egy kis segítség

Kíváncsiak voltunk, hogy kik azok, akik ebben a feszült időszakban igazán kiállnak a Szaunamesterek mellett és lépten-nyomon segítik őket, hogy a Bajnokságon a legjobbat tudják kihozni magukból.

A családom és a szaunamester társaim is támogatnak szinte mindenben.”- újságolja Roland, míg Pétert volt tanítómestere Lívia, Ádámot pedig párja és kollégái segítik a felkészülésben.

Igazi összetartásról, erős, őszinte csapatszellemről tesz tanúvallomást Ditke válasza: „Mi, Tamási csapat összetartunk. Egymást segítjük, nem rivalizálunk egymással, de mindenki maga gyakorol.”

A segítőtábor persze a Bajnokságra is elkíséri az induló Szaunamestereket. :-)

KerekesPeter"Sok jó meleget mindenkinek!"

Mindenki más-más fordulóban találta meg kedvenc helyszínét

Nehéz kiemelni egyet a helyszínek közül, hiszen minden létesítmény más és más programokkal, izgalmakkal színesíti a Bajnokságot. Az ismert helyszínek minden évben egy kicsit megújulnak, itt-ott felújításokat végeznek, a Bajnokságon első ízben résztvevő helyszínek pedig az újdonság élményével szolgálnak.

„Minden fordulót nagyon várok, a helyszínek és a programok sokszínűsége miatt úgy gondolom az idei bajnokságban is remek programokat láthatunk! De talán a magyarhertelendi és a bükfürdői, amit picit jobban várok.” – nyilatkozza Roland.

Ádám Esztergomban találta meg a kedvenc MOSZB helyét, ahol eddig a legszebb pontszámokat érte el, míg Ditkét a páros program is tökéletesen elvarázsolja:

„A mesterségem címere fordulót és a páros fordulót. Dolgoztam már párban, de összhangban lenni egy másik személlyel mindig kihívást jelent. Zsuzsi lesz a párom, akivel szerintem szavak nélkül, akár csak pillantásokkal is képes vagyok kommunikálni. Egy ilyen kapcsolat mindig gyümölcsöző egy páros program esetében.”


 

 

Köszönjük szépen a válaszokat, hamarosan találkozunk!!!! :-)

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Utoljára frissítve: szerda, 22 November 2017 10:23