hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

"Első MOSZB élményem" - interjú Tóth Ditkével

Múlt hétvégén lezajlott az idei első Magyar Országos Szaunamester Bajnokság forduló. A 2017-2018-as Bajnokságon több Szaunamester jelentkezett, akik most először mérik fel tudásukat a MOSZB versenysorozatának keretei között. Kíváncsiak voltunk, hogyan élik át a verseny és persze az arra való felkészülés pillanatait azok a Szaunamestereknek, akik idén vesznek részt először az eseménysorozaton. Tóth Ditkével folytatott interjúsorozatunk következő állomása tehát a hétvégi versenyen szerzett élményei köré fonódik.

Vizsga előtt az emberek nagy része egyre bizonytalanabbá válik tudásukat illetően. Úgy fest nincs ez másképp a versenyek előtt sem:

„A verseny előtti héten kicsit megijedtem: a játék tematikájú programomban elkezdtem a gyenge láncszemeket egyre erősebben látni. A saját programomnál tudtam, hogy nem lesz gond, abban egy másodpercig sem kételkedtem, pedig azt a programot sem csináltam előtte sehol máshol.

A verseny reggelén a helyszínen hihetetlen szeretet fogadott. Rengetegen fogadtak azzal, hogy kíváncsiak rám, mert cuki volt a múltkori cikk rólam. Egyfelől brutálisan jól esett, másfelől hatalmas terhet tett rám. Elindult bennem egy belső megfelelési vágy egy belső feszültség. Tudtam, hogy ha most nem teljesítek jól, akkor csalódni fognak bennem. A célom a versenyen az volt, hogy a vendégek megismerjék a mosolygós személyiségem.”

Ami talán a legtöbb szaunás Vendéget mindig is érdekli, hogy honnan jönnek a nagyszerű ötletek? Hogy lehet egy adott témát ennyi szemszögből megközelíteni? Ditke nagy fába vágta a fejszéjét – nyíltan beszélt szaunaprogramjának megalkotásának hátteréről:

„Sosem voltam a számítógépes játékok szerelmese, sőt kifejezetten távol állnak ezek a dolgok tőlem. Imádom a csapatos labdajátékokat, de nem tudtam volna bevinni a szaunába. Világ életemben hiperaktív voltam és imádtam a társaságot. A játék program kitalálása számomra nem volt egyszerű, hiszen csak olyan ötletek jöttek, ami esteében aktívan be kell vonni a szaunázókat. Folyamatosan 1 játék forgott a fejemben, egy olyan játék, amit kisiskolásként ismertem meg és még az egyetemi szigorlatainkra tanulva is játszottuk a csoporttársaimmal.

Nevezéskor úgy döntöttem, hogy feszegetni fogom a saját és a vendégek határait is. Igenis jól megdolgoztatom és megmozgatom őket! Sosem játszottam még „Ki? Kivel? Hol? Mikor? Hogyan? Mit csinál?” játékot ennyi emberrel, de bíztam abban, hogy így rengeteg vicces papírcsík fog megszületni.”

Úgy gondolom, hogy sokan vannak, akik nem ismerik ezt a játékot. Be tudnád mutatni röviden a szabályokat? :-)

„A papírcsík tetejére írva válaszoljunk a ki? kérdőszóra feltett kérdésre. Majd hajtsuk be a választ gondosan, úgy hogy ne lássa senki, amit írtunk, s adjuk át a tőlünk jobbra ülő játékos kezébe a papírkánkat. Tehát mindenki balról kapja a papírt, amire írnia kell. Ezután a behajtott rész alá írva, válaszoljunk a kivel? kérdésre. Ismét hajtsuk be a választ, s adjuk tovább. Így válaszoljuk meg mind az öt kérdést. A lényeg, hogy senki se kukucskáljon! Amint megvan az öt válasz, ismét adjuk jobbra a behajtást követően, a nálunk lévő papírt. A játék végén jöhet a papírcsíkok kinyitása.

Meglehetősen nagy fába vágtam a fejszémet, de büszke vagyok arra, hogy a program végére 38 papírcsík született, tehát 1-2 vendég kivételével mindenki játszott és mindenkit bevontam a játékba.”

Ez egy igen komplex feladatnak tűnik! Hogy sikerült eligazítanod a Vendégeket?

„Arra nem gondoltam korábban, hogy nagyon sok időm elmegy a vendégek „fegyelmezésére” és a játék levezénylésre. Úgy érzem ez nagyon-nagyon kihatott a teljesítményemre. Azt már tudom, hogy nem tudok egyszerre, legyezni, fegyelmezni, játékot levezényelni, locsolni és a vendégekre figyelni. Bár a nagyszaunás teljesítményemmel nagyon nem voltam elégedett, mégis összességében így utólag sem bántam meg, hogy bevállaltam ezt a játékot.

Az én személyes kedvenc papírcsíkom: Ronaldó Miskolci Sanyival tegnap a holdon részegen spinningelt. Nálam ez mindent vitt, mert a szemeim előtt van a kép, ahogy Sanyi a szobabiciklit eszetlenül tekeri.”

22339482 1705646716133198 2652957050195960671 o

Biztos vagyok benne, hogy még sok-sok Vendégnek mosolyt csalt az arcára a különleges programod és hát nem mindenki mondhatja el, hogy ilyen jellegű játékot játszott egy szaunában! :-) A pontszámodat azonban gyönyörűen felhúztad a másik programoddal – hogy sikerült ilyen magas pontszámot elérned?

„A saját programom a Pesti sikk program volt. Az 50-es évek Orfeum stílusát egy Madame-on keresztül próbáltam átadni a vendégeknek. Alig beszéltem a program alatt, mert mimikával és testbeszéddel szerettem volna átadni a stílust a vendégeknek. Minden másodpercét élveztem! Ha tehettem volna még egyszer lepörgettem volna a programot újabb 14 főnek.

Ekkor esett le, hogy a szaunamester csak akkor tudja őszintén átadni a vendégeknek a tematikát, ha valóban átszellemül és minden porcikájáva élvezi a annak részleteit.

Mostantól igyekszem csak olyan programmal előállni, ami 120%-ban „Ditkekompatibilis”. :-) A Pesti sikk programomnak köszönhetem a végső pontszámomat.

Mivel ezzel a programmal zártam a napot, így nem voltam elkenődve. Tudomásul vettem, hogy nem sikerülhet mindig minden úgy, ahogy azt fejben eltervezem.„

Nincs is okod elkenődni, még ha fordítva is történtek volna az események. Véleményem szerint bátor dolog volt egy ilyen összetett programmal előállni, amely több felől is maximális koncentrációért kiált. Másfelől rengeteg tapasztaltra tettél szert, amelyet kamatoztatni tudsz, és ha bár nem is érted el azt a pontszámot, amit szerettél volna, minden bizonnyal elérted másik célodat: bemutattad mosolygós oldaladat, ezzel fokozva a rendezvény vidám hangulatát. :-)

Maga a MOSZB rendezvény egésze mennyire nyerte el a tetszésedet? Könnyedén eligazodtál a verseny ideje alatt?

„Abszolút. Tavaly vendégként vettem részt a ráckevei fordulón, így ismerős volt a terep mind a helyszín mind pedig a verseny kapcsán.”

Segítőkészek voltak a szervezők?

„Nagyon. :-) Szorgosan osztogatták a papírcsíkjaimat és a tollakat a játékomhoz. :-)"

Milyenek voltak a Vendégeket? Kaptál bátorítást, visszajelzéseket a programok után?

„Záporoztak a facebook bejelölések már szombaton este és egész vasárnap. Ebből arra következtetek, hogy talán a személyiség is rengeteget számít egy szaunamesternél, nemcsak az, hogy ki milyen látványt produkál. A versenyen a célom az volt, hogy megismerjenek, ez úgy gondolom, hogy maradéktalanul sikerült.”

Hogy tetszett maga a helyszín, a ráckevei AquaLand?

„Nekem tetszik a feelingje a kültéri résznek és nagyon tetszik a buja beltéri rész is. Szerettem volna egy jót szundizni a jó meleg tepidáriumban, de ezt majd akkorra tartogatom, amikor nincs verseny.”

Így az első MOSZB élmény után, mennyire várod a következő helyszíni megpróbáltatást és mennyire izgulsz? :-)

„A legjobban valamiért az esztergomi fordulót várom, a helyszín miatt is és a tematika miatt is. A külső nyomást és a megfelelési kényszert kell leküzdenem, ha ez megtörténik, akkor már nyertem függetlenül a pontszámoktól és függetlenül a helyezéstől.”


 

Köszönöm szépen a válaszokat és sikeres felkészülést kívánok!! :-)

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Utoljára frissítve: szerda, 22 November 2017 09:09