hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Fókuszban a higiénia - interjú a RLP Higiénia kereskedelmi és technológiai vezetőjével!

Ro-Land Plus Kft., melynek mozaik neve, RLP Higiénia, ismerőbben csenghet, egyike azon cégeknek, akik támogatásukkal a Magyar Országos Szaunamester Bajnokság rendezvénysorozat színvonalát évről-évre növekedésre bírják. Az RLP Higiénia a wellness világ háttérmunkájának egyik legfontosabb tevékenységét folytatja: a takarításra specializálódott cég elsődleges célja ugyanis az optimális higiénia megteremtése. Rozmüller Krisztián, az RLP Higiénia kereskedelmi és technológiai vezetője interjúnkban többek között betekintést nyújt a magyar wellness higiéniai kérdéseibe is…

„Épületek, ipari területek tisztítása, szállodák, apartmanok és persze wellness részlegek takarítása” – sorol fel csupán néhányat Krisztián azok közül a tevékenységek közül, amelyekkel cégük nap mint nap foglalkozik.

2F10C955 634A 46A1 A5EF DE1120525482

Természetesen az első kérdés, ami megfogalmazódhat egy szaunázni szerető emberben, ha egy ilyen széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkező takarítószolgáltató céggel kapcsolatba kerül, hogy mi a véleménye a magyar szaunák higiéniájáról?

„Megannyi szállodában, wellness létesítményben megfordultam már mind hivatásból, mind magánszemélyként és azt kell, hogy mondjam, vegyesek az érzéseim. A létesítmény minősítésétől függetlenül vannak szebb és kevésbé szebb helyek. Tapasztalataink szerint az, hogy mennyire higiénikus a wellness részleg általában a helyben felhasznált anyagoktól, illetve a személyzet szakmai hozzáértésén múlik elsősorban.

Például egy mézes felöntésnél rendre előfordul, hogy a méz a faanyagra kerülve beivódik, majd elszínezi azt.” – persze nem csak a méz, hanem a különböző adalékanyagok is mind-mind károkat okozhatnak, ahol sajnos már nem biztos, hogy elegendő a fertőtlenítő tisztítás. -„A szauna kabinokban egyébként sem szabad nagyon erős vegyszerekkel tisztítani, ilyenkor javasoljuk, hogy inkább újítassák fel a kabint.”

Szaunák Magyarországon

„Egyre több a szauna.” – nyilatkozza Krisztián arra vonatkozóan, hogy milyen mértékben növekedett a szaunák száma az elmúlt néhány évre fókuszálva. – „A kisebb szállodák, apartman házak is egyre inkább kezdenek kibontakozni és törekednek rá, hogy legalább egy szaunát, egy merülő medencét sajátjuknak tudhassanak. Persze itt is vegyesek az érzések higiéniai kérdések terén, hiszen van, aki csak azért ruház be, hogy elmondhassa: van neki. Az általános véleményem azonban, hogy a többség fontosnak tartja, és nem sajnál belefektetni a tisztításba, a karbantartásokba.”

7D302750 D4D0 49CD AE84 8C52B7E4F205

„Mert mi is szeretünk szaunázni”

Az RLP Higiénia igyekszik minél szélesebb körben megismertetni szolgáltatásait, magánszemélyként pedig szintén élvezik a forró levegő varázsát. „Mivel a Magyar Országos Szaunamester Bajnokság szerte az országban, több fordulóban hirdeti a szaunázás értékeit, így úgy gondolom mindenképpen pozitívan hat a magyar szauna kultúra fejlődésére.”

Nagyon szépen köszönjük Rozmüller Krisztiánnak és persze az RLP Higiénia egész csapatának a támogatást és a válaszokat! :-)

Utoljára frissítve: péntek, 03 November 2017 11:02