hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Megnyílt a regisztráció a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság – MESTER 4-es versenyére!

Megnyílt a lehetőség a szaunamesterek előtt, hogy leadják jelentkezéseiket a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság fordulóira. Éppen ezért elérkezettnek látjuk az időt, hogy részletesebben szót ejtsünk a versenysorozat átalakulásának hátteréről és magukról a fordulókról kitérve a vendégeket érintő fontosabb tudnivalókra is.

Átalakult bajnokság a szorosabb összetartásért!

A bajnokság idén ugyan csak 4 forduló + 1 döntőből fog felépülni, azonban a fordulók terveink szerint két naposra nyúlnak. A versenyfordulók estéi kiváló alkalmat nyújtanak mind a szaunamesterek, mind a vendégek részére, hogy még jobban megismerjük egymást.

A bajnokság fordulóit idén több cég bevonásával rendezzük meg, akikkel közösen összefogva igyekszünk Magyarország szaunakultúráját felvirágoztatni.

Fő célunk a verseny átalakításával tehát egy szorosan összetartó közösség kialakítása, másrészről igyekszünk megfelelni az új trendeknek is. Az elmúlt hat év során úgy véljük sikerült alaposan megismernünk igényeiteket, amelyek idén alapjául szolgáltak a bajnokság újragondolásához. Az idei bajnokságnál kicsit háttérbe szorulnak a show elemek és nagyobb hangsúlyt kap az egészségmegőrzés, mindamellett, hogy sokkal izgalmasabbá tettük azáltal, hogy minden alkalommal más és más kihívásokkal nézhetnek szembe a bajnoki címért induló szaunamesterek.

Idén minden fordulónak lesz védnöke is, ezzel kapcsolatban későbbi cikkeinkben részletesebben is tájékoztatunk benneteket. 

Idén nagyobb eséllyel lehet bekerülni a döntőbe!

Figyelembe vettük, hogy sokan szerettétek volna megízlelni a döntőbe jutással járó izgalmakat, így idén többen mutathatjátok meg tehetségeteket a döntőben. Ezáltal nem csak a szaunamestereknek, hanem a döntőn résztvevő vendégek számára is igyekszünk kedvezni, hiszen így több szaunaprogramon lesz alkalmuk részt venni.

bajnoksag uj

Átformáltuk a pontozási rendszert is!

A Magyar Országos Szaunamester Bajnokság mind ezidáig a közönség véleményét tekintette mérvadónak elbíráláskor. Volt időszak, amikor szakmai zsúrtagokat is bevontunk a pontozásba, de akkor is 30-70% arányban súlyoztuk a pontokat a vendégek javára. A bajnokság soha nem kívánt teljes mértékben szakmai lenni, hiszen a szaunamester a vendégekért van, így az ő élményüknél nincs fontosabb.

Azonban nem siklottunk át azon szaunamesterek véleményei, kérései felett, akik szeretnének még több szakmai visszajelzést kapni, amelyen keresztül még színvonalasabbá alakíthatják programjaikat. Éppen ezért idén külön lehet indulni a közönségdíjért és a szakmai zsűri elismeréséért.

Terveink szerint a bajnokság fordulóinak első napján a közönségdíjas programok, a második napján pedig a szakmai zsűri által pontozott bemutatók kapnak helyet. A fordulók, ahogy említettük, két naposra tervezzük, de konkrétan az fogja meghatározni, hányan jelentkeznek az adott fordulóra.

A közönségdíjért induló szaunamesterek pontozásáról

Az eddig használt papíron történő pontozást idén felváltja egy különleges, külföldön már jól működő módszer. A szaunakabin elé a közönségdíjas programok alkalmával három dézsa lesz elhelyezve. Az értékelés a vendégnek egy műanyag pohárba vizet kell merítenie, de éppen csak annyit, amennyire elégedett volt az adott szaunaprogrammal.

A pohárral a szaunamester elé lépve, a nevét bediktálva a három dézsába kell öntenie a vizet. Minden egyes dézsa külön-külön szempontokat jelent, amelyek között a vendég érzéseinek megfelelően oszthatja el a poharában lévő vizet. Így például, ha a legyezőtechnika jobban tetszett, akkor abba a dézsába valamivel több vizet önthet. Ezáltal a szaunamester négy pontszámot kap – egy összesített pontszámot és három külön-külön pontszámot a dézsák alapján.

Fontos, hogy szavazatot csak időben regisztrált vendégek adhatnak le. A szaunamesterek programjának sorrendje ugyanis közvetlenül a rendezvény előtt válik láthatóvá, mindaddig homály fedi. Amennyiben maradtak még jegyek a sorrend nyilvánosságra hozatala utána, ezek továbbra is megvásárolhatóak lesznek, a szaunába be lehet velük lépni, de érvényes szavazatot ilyen formában már nem lehetséges leadni.

Az elmúlt évektől eltérően idén sokkal nagyobb számban lehet majd elővételben jegyhez jutni 500 ft/db áron. A megmaradt jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni, illetve idén is számíthattok ingyen jegyekre is, amennyiben marad. Az elsődleges jegyértékesítést a SzaunaShow (kattints IDE) oldala fogja biztosítani.

Az szaunamesterek egy órán belül tudni fogják az eredményeiket!

Ezúttal nem kell órákon át izgatottan várni, vajon milyen eredménnyel zárult a szaunaprogram – egy órán belül programot követően minden szaunamester megkapja az eredményét. Hogy lefaragjuk a szaunamesterek költségeit, idén egy kötelező szaunaprogramot írunk elő a döntőbe jutáshoz.

Röviden a szakmai zsűri értékeléséről

A szakmai versenyt négytagú szakértő zsűri fogja értékelni. A zsűri tagjai a SzaunaKÖR, a Magyar Szauna Egyesület, a Magyar Szaunamesterek Egyesülete és a SzaunaClub által delegált képviselőkből fog állni. Ha valamelyik zsűritag valamilyen okból visszalépést jelez, a SzaunaClub jogosult kinevezni a helyettes zsűritagot.

A zsűri idén nem közvetlenül értékel!

A zsűritagok 50 különböző kérdésre kell választ adniuk, annak tudta nélkül, hogy egy-egy válasz hány pontot ér. (Így összesen 4x50 válaszból adódik össze az össz pontszám.) A kérdések pontszámai súlyozva lesznek, így a forduló témája meghatározza, hogy egy-egy kérdés pontosan hány pontot ér. Így például a 4x4 Star Technik illetve a Improvizációs forduló alkalmával ugyanaz a kérdés más-más pontszámot érhet.

A kérdés pontszámát azonban a zsűri kompetenciája is meghatározza, így például egy szakértű aromaterapeuta által adott pontszám az illatokra vonatkozóan többet ér a nem aromaterapeuta zsűritagokéval szemben.

Az össz, legmagasabb pontszám minden szaunamester számára, minden versenyhelyszínen egységesen elérhető lesz.

A szaunamesterek az értékelést szintén kézhez kapják 1 órával a versenyprogramot követően. Amennyiben nem értenek egyet vagy kérdésük merül fel egy-egy értékeléssel kapcsolatban, személyesen megkérdezhetik a zsűritagokat az értékelés hátteréről.

0ad755684065095316d42e039a90c6ae

A díjátadó ceremóniára a versenyek estéjén kerül sor!

Külön díjátadót tartunk a közönségdíjas szaunamestereknek és a szakmai zsűri által pontozott szaunamesterek részére. Az első közönségdíjas és az első szakmai zsűri által megszavazott helyezett automatikusan döntőbe kerül, akkor is, ha több fordulón már nem kíván indulni.

Ha ugyanaz a személy nyerte meg mind a közönség-, mint a szakmai díjat, úgy a közönség által megszavazott második helyezett kerül a döntőbe.

Ezek alapján a döntőbe négy szakmai- és négy vendégdíjas szaunamester juthat be. További három-három szaunamester kerülhet be a döntőbe azok közül, akik legalább két fordulón részt vettek. Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az esetben a két legmagasabb pontszám átlaga a mérvadó – ez alapján az első 3 szakmai zsűri által legjobbra ítélt szaunamester és az első 3 vendégdíjas kerül be a döntőbe.

A közönségdíjas döntőbe jutottak kizárólag a közönségdíjas döntőn vehetnek részt, kivéve az első helyezett, aki lehetőséget kap (kötelezettség nélkül) a szakmai vonalon is megmutatni tehetségét.

Akik a szakmai vonalon jutottak be a döntőbe, ők kvalifikáció nélkül automatikusan lehetőséget kapnak a közönség vonalon is elindulni.

Bízunk benne, hogy a több napos fordulók, az izgalmas versenyek még inkább összekovácsolják szaunás közösségünket! Minden fordulót hangulatos esttel kívánunk zárni, ahova lehetőséget adunk a szaunamesterek részére vendégek meghívására is.

Figyelem! A regisztrációs díj egyszeri nettó 2500 ft, a regisztrációt követően tehát akárhány fordulóra leadható a nevezés.

Sikeres versenyfelkészülést, sok örömöt kívánunk az idei Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnoksághoz!

Név:*
Email cím:*
Telefonszám:*
Polóméret:*
Melyik versenyen szeretnél indulni: *

A regisztráció véglegesítésével az alább olvasható versenyszabályzat és a forduló meghirdetett különleges szabályai elfogadásra kerülnek!

Nevezési díj egyszeri nettó 2500 Ft, melyet az első versenyprogram előtt a helyszínen kell megfizetni a szervezők részére!

A nevezési díj tartalmazza a Harvia-Saunabau VIII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság fordulóiban való indulási jogot, továbbá 1 db versenypólót!

Magyar Szaunamester Bajnokság versenyszabályzat

  1. Cél

A verseny célja, hogy elkülönülten, de lehetőséget biztosítson minden olyan jelentkező számára, aki szaunában töltött munkája által, szauna felöntéseivel már segítette a szaunázni szerető vendégeket, akár vizsgázott Szaunamesterként, akár a szaunázás szabályait ismerő lelkes amatőr vendégként, vagy bármilyen egyéb meghatározásban, wellness vagy szaunarészlegben dolgozó személyzetként. A versenyben való részvételi feltételek indulási kategóriától függően egységes szempontok szerint kerülnek megrendezésre és pontozásra. A verseny további célja, hogy színvonalas és egészséges rendezvényt biztosítson a szaunázni szerető vendégek számára, a magyar szaunakultúrát magasabb szintre emelve nyújtson nagyobb ismeretséget a szaunázás e módjának.

A versenyzők két kategóriában indulhatnak, amennyiben megfelelnek az alábbi szempontoknak.

A verseny szervezője a Magyar Wellness és Szauna Klub Kft ( 2461 Tárnok sikósi u 22, adószáma: 23325500-2-13) által delegált személyek – továbbiakban szervező(k)

  1. Meghatározások, egyéni kategóriák, a nevezés feltételei

.           2.1 Egyéni Szaunamester:

2.1.1 Minden versenyre jelentkező szaunamester kizárólag az általa kiválasztott egyéni kategóriában, saját felelősségre indulhat. A jelentkezés feltétele a betöltött 18 éves életkor

2.1.2 Sorszámozott, leinformálható Szaunamesteri végzettséget bizonyító, a magyar törvényeknek megfelelően kiállított igazolás, vagy

2.1.3.Külföldi végzettség esetén: sorszámozott, leinformálható igazolás, vagy

2.1.4.Oklevéllel, igazolással nem rendelkező szaunázni szerető jelölt, aki bármely fürdő vagy wellness részlegen tett látogatása alkalmával vett már részt szaunaprogramon vagy kapcsolódó munkakörben dolgozik, ismeri a szaunázás alapvető szabályait.

2.1.5 Egészségügyi alkalmasság (ajánlott, de nem feltétel a sportorvosi szintű

alkalmassági vizsgálat megléte)

2.2 Páros kategória:

Az egyéni szaunamester kategóriának (2.1) egyénenként külön-külön megfelelő szaunamesterek párosa. A versenyzők párhuzamosan minden fordulóban indulhatnak egyénileg is.

2.3 Szaunaprogram

2.3.1.Verseny szaunaprogram:

Az az előadás, amit a szaunamester, vagy szaunamester pár a szaunában mutat be az alábbi feltétel szerint! A szaunaprogram alapvető részei, legyezéstechnika, hőelosztás, illatok elegyítése a levegőben, aláfestő zene, víz és lehetőség szerint jég. A szaunamester feladta, hogy a szaunába érkező vendégekkel betartassa az alapvető szaunázási szabályokat.

2.3.1.1 A szaunaprogram megengedett maximális időtartama: 12 perc, megengedett eltérés maximum +3 perc. A verseny szaunaprogram hivatalos kezdete a szaunamester szaunába lépése.

2.3.1.2 A szauna hőmérsékletét a szervezők minimum 70°C, maximum 100°C fok között igyekeznek biztosítani, törekedve az ideális 90°C közeli hőmérsékletre.

2.3.1.3 A szaunaprogramnak meg kell felelnie a programszabályzat egyedi feltételeinek is

2.3.2 Gyakorló szaunaprogram:

A szaunamester által egy kijelölt szaunában vendégek előtt bemutatott szaunaprogram, mely nem kerül értékelésre és beszámításra a verseny szabályai szerint. A szaunamester feladta, hogy a szaunába érkező vendégekkel betartassa az alapvető szaunázási szabályokat.

  • Alapvető szabályok a vendégek, zsűriző vendégek és a szakmai zsűri részére, a gyakorló és a verseny szaunaprogram alatt:

2.4.1A szauanaprogramon csak fürdőruha nélkül, meztelenül vagy olyan természetes anyagú, higiénikus öltözetben lehet részt venni, ami nem érintkezik közvetlenül egyetlen medence vizével sem.

2.4.2A szaunaprogram alatt szabad testfelület nem érintkezhet a szauna berendezéseivel

2.4.3A szaunaprogram alatt a szaunába papucsban nem lehet belépni

2.4.5A szaunaprogram alatt a szaunában a szaunamester hangoskodással, beszélgetéssel nem lehet zavarni.

2.4.6 A szaunaprogram alatt semmilyen tevékenység nem folytatható, ami zavarja a többi szaunázót illetve a szaunamestert.

2.5 Kategóriák

2.5.1 Közönségdíjas verseny más néven vendég ág, egyéni vagy páros indulás  esetén!

2.5.1.1 Indulási joga van minden szaunamesternek aki megfelel a szabályzat 2.1 pontjának

2.5.1.2 Ezen kategóriában kizárólag a vendégek értékelik a szaunamestert meghatározott szempontok szerint. (döntésük szubjektív) Szaunamesterek általi befolyásolásuk TILOS

2.5.2 Szakmai verseny más néven szakmai ág!

2.5.2.1 A kategóriában kizárólag az a szaunamester indulhat aki megfelel a szabályzat 2.1.1 illetve a 2.1.2 pontjának

2.5.2.2  A kategóriában a szaunamestert kizárólag zsűri értékeli szakmai szempontok alapján.

2.6 Jelmez:

Minden olyan ruhadarab jelmeznek minősül ami meghaladja az alábbi öltözetet.

2.6.1 Nők esetében: Szaunaszoknya, Szaunaruha, Póló ( egyszínű, maximum a képviselt fürdő logója engedélyezett), rövidnadrág, kesztyű, egyszerű szaunasapka

2.6.2 Férfiak esetében: Szaunaszoknya, rövidnadrág, Póló, ( egyszínű, maximum a képviselt fürdő logója engedélyezett), kesztyű, Egyszerű szaunasapka

2.7 Díszlet:

Azok az eszközök amiket a szaunamester a szaunaprogram során kizárólag látványelemként használ és a szaunának nem tartozékai vagy rendszeres berendezései. Díszletnek minősülnek a nem beépített fénytechnikai elemek is.

2.8 Illóolaj, Szaunaillat, Felöntőolaj:

Minden olyan felöntő víz vagy olaj összesége, melyet a szaunamester a szaunaprogram során illatosítás céljából felhasznál.

2.8.1    A szaunamesterek a szaunaprogram alatt kizárólag olyan terméket használhatnak illatosításra mely Magyarországon hivatalos forgalomban kapható, rendelkezik magyar nyelvű biztonsági adatlappal, engedélyezett a közcélú felhasználása. A szaunamester minden esetben és minden tekintetben egyszemélyben felelős az által használt illatokért. Amennyiben ezekkel bárminemű kárt okoz, egyszemélyben köteles azokért teljes körűen helytállni.

2.8.1.1  A versenyben részt vevő szaunamesterek teljes felelősséggel tartoznak, hogy a magyar törvényeknek megfelelő biztonságú termékeket használjanak. A szervező semmilyen felelősséget nem vállal, a használt illatokkal kapcsolatban.

2.8.1.2 A szaunamester  tudomásul veszi, hogy a verseny alatt, amennyiben a vendégek között rosszullét fordul elő, a kiérkező orvos számára a termék magyarnyelvű biztonsági adatlapját be kell tudni mutatni.

2.8.1.2.1 Bármilyen ellenőrzés kapcsán a szaunameseterek az általunk használt illatok, készítmények engedélyét kötelesek a hatóságok részére bemutatni.

2.8.2 A szaunakályhán elhelyezett kövekre közvetlenül és hígítás nélkül semmilyen illatanyag nem önthető.

2.8.2.1 Illatanyagok hígítására kizárólag tiszta víz használható.

2.9 Szaunadézsa és kanál.

Az eszközt a helyszín biztosítja, de lehetősége van minden szaunamesternek saját eszköz használatára.

2.8.1 A felhasznált dézsák mennyiségét és űrtartalmát az általános szabályzat nem korlátozza. A versenyprogramok különleges szabályai ezt felülírhatják. Szaunadézsából közvetlenül a kályhára önteni vizet TILOS. Elvárjuk, hogy a szaunamesterek a vizet a kövekről párologtassák, lehetőleg a víz ne kerüljön a kályha palástjára, sem egyéb indokolatlan helyre.

2.10 Jéggolyó:

Kizárólag vízből és illatanyagból készült jéggolyó használható.

2.10.1 Egy szaunaprogramhoz maximum 3 db normálméretű jéggolyó használható fel.

2.11 Legyezéstechnikai eszköz:

Minden olyan eszköz, hatékonyságától függetlenül mellyel a szaunamester a levegő hő- és páraelosztását próbálja a szaunakabinban befolyásolni.

2.12 Szervező:

A Magyar Wellness és SzaunaClub Kft. és az általa jelölt személyek, akik a verseny alatt megkülönböztetett pólóban vesznek részt

2.13 Vendégek

2.13.1 Zsűriző, értékelést leadó vendég:

Az a személy(ek) aki(k) a versenyprogram regisztrációjának időpontjában a versenyszaunaprogramot tartó szaunamester személye még nem volt ismert, továbbá betartja a versenyszaunaprogram alapvető szabályait.

2.12.2 Nem értékelő vendégek:

Minden olyan vendég aki tudatában volt annak melyik szaunamester fogja a verseny szaunaprogramot tartani. A regisztráció pillanatában a szaunamester neve megismerhető volt.

2.13 Szakmai Zsűri:

Azok a személyek akiket a SzaunaClub felkért vagy az általa megjelelőt szakmai csoportok a szakmai zsűribe delegáltak.

2.14 Helyszín:

 Az a fürdő vagy wellnessrészleg ami a szaunaverseny házigazdájaként kihirdetésre került. Kiválasztása kizárólag a Szervező joga.

  1. A versenyekben való részvétel feltétele és a jelentkezés és a regisztráció menete:

Versenyzőként:

3.1. Országos Szaunamester Bajnokság Egyéni kategória:

3.1.1.Jelentkezés egyénileg vagy szolgáltató által nevezett Szaunamesterek számára a meghirdetett helyszínekre, a megadott regisztrációs árak alapján lehetséges.

3.1.2.Nevezés megküldése a verseny@szaunaclub.hu email címre történik. A versenyforduló időpontját megelőzően legkésőbb 15 nappal.

3.1.3 A nevezési lapot a szabályzat melléklete tartalmazza.

3.1.4.Nevezési díj határidőre történő befizetése mely a verseny regisztráció visszaigazolását követő 2 munkanapon belül esedékes, a Magyar Wellness és Szauna Klub Kft. számlaszámára.

3.2. Vendégként

3.2.1 A szaunában tartott szaunaprogramon előre meghatározott számú vendég vehet részt. Minden helyszínen lehetőséget biztosítunk a vendégek részére a verseny napján szaunaprogramokra történő előzetes regisztrációra, melyről a Szaunamester bármikor kérhet visszajelzést.

3.2.1.1 Előzetes regisztráció menete:

3.2.1.1.1 Internetes regisztráció: Vendégek a szaunaprogramokra előzetesen az interneten tudnak regisztrálni az ott meghirdetett feltételek szerint.

3.2.1.1.2 Helyszíni regisztráció: A vendégek részére a szabad helyek függvényében a szaunaprogramokra van lehetőség a helyszínen is regisztrálni. Elsőbbséget élvez az interneten foglat hely.

3.3 Zsűriként

Zsűri az a személy aki meghatározott szempontok szerint értékeli a  versenyszaunaprogramot.

3.3.1A zsűriket az alábbi szakmai szervezetek jelölik:

  1. SzaunaClub

3.3.2 Amennyiben egy adott fordulóra valamelyik jelölőszervezet nem delegál zsűrit, vagy a zsűri bármely oknál fogva visszalép úgy a Szervező kizárólagos joga a program megkezdése előtt helyettesítő zsűrit kijelölni.

3.3.3 Zsűri vétó:

A jelölőszervezetek által jelölt zsűri személye ellen, a szervezőnek indoklás nélküli vétójoga van. A versenyprogram előtt maximum 10 nappal kérheti másik zsűri kijelölését.

3.3.4 Amennyiben a zsűri vét az alapvető szabályok ellen, vagy megpróbálja

érdekek mentén, tisztességtelen módon befolyásolni a verseny eredményét, azonnali hatállyal kizárható a további versenyprogramokból. Az általa adott minden eredmény törlésre kerül, további helyettesítés nélkül.

  1. Verseny

Az Országos Szaunamester Bajnokság Magyarország területén belül különböző wellness szolgáltatók által biztosított egyéni helyszíneken több fordulóban, fordulónkénti eredményhirdetéssel kerül megrendezésre. Minden Szaunamester, aki az Országos Szaunamester Bajnokságban kíván indulni akár közönségdíjas, akár Szakmai kategóriában,

Egyénileg és/vagy párosban kell jelentkezzen. Minimum két versenyhelyszínen kell részt vennie és helyszínenként egy önállóan felépített szaunaprogrammal kell indulnia. Azok a szaunamesterek, akik megnyerik valamelyik forduló valamelyik kategóriáját, felmentést kapnak azonos kategóriában, a további indulási kötelezettség alól.

A versenyfordulókban való részvételnek felső határa nincs. Versenyhelyszínek meghirdetése a www.szaunaclub.hu oldalon történik meg. A helyszíneket a versenyszaunában elérhető férőhelyekkel egyetemben tesszük közzé. A versenyprogramon kívül a szaunamesterek a szervezők kérésére, a vendégek szórakoztatására gyakorló program bemutatására kérhetőek fel.

4.1 . Szaunamesterek helyi bajnoksága / Országos Szaunamester Bajnokság fordulói Közönség és Szakmai kategóriában

A Szaunamestereknek lehetőségük van eldönteni, hogy csak egy adott helyi bajnokságon szeretnének részt venni vagy beneveznek az Országos Szaunamester Bajnokságra Közönség vagy Szakmai kategóriájába, ilyenkor az elért pontszámokat azonos kategóriában tovább viszik magukkal a következő fordulókra, és az így szerzett legjobb két eredmény kerül beszámításra ésátlagolásra. Amennyiben a Szaunamester csak a helyi bajnokságban kíván részt venni, úgy az eredményhirdetés után számára a Szaunamesterek versenye a kihirdetett eredménnyel véget ér.

4.2.Országos Szaunamester Bajnokság fordulói:

Minden nevezett Szaunamesternek versenyhelyszínenként indulási kategóriánként egy szaunaprogramot kell önállóan megtartani az általa hozott, a férőhelyek maximális számának mértékében előkészített, tetszőlegesen összeállított anyagokkal. Egy versenyprogram ugyan azon szaunamestertől a versenysorozat alatt maximum 1 alkalommal ismétlődhet. A fordulók különleges szabályait a programszabályzat című melléklet tartalmazza.,

            4.2.1.szaunaprogramokat az alábbiak szerint kell összeállítani.

4.2.1.1A vendégek számára a szaunában semmilyen krém, eszköz, étel vagy ital nem kerülhet kiosztásra.

4.2.1.2 a szervezők által az adott versenyfordulóra előzetesen meghirdetett témakörre vagy az köré épülő szaunaprogram: Megvalósítása során a versenyző által kitalált olyan egyéni szaunaprogram, mely az adott fordulóra meghirdetett témakör köré épül. Megvalósítása amennyiben a program szabályzat megengedi, tetszőleges illatanyaggal, vagy azok kombinációjával hajtható végre.

4.2.1.3 A szauanaprogramok sorrendje és időpontja a programok beosztásának függvénye, melyről a Szaunamesterek az adott helyszínen lebonyolítandó első szaunaprogram előtt legkésőbb egy órával kapnak tájékoztatást.

4.2.1.4 A szaunaprogramhoz illetve annak előkészületéhez a szaunába bevinni az alábbi eszközöket szigorúan TILOS:

            -Üveget vagy egyéb szilánkosan törő tárgyat

            -A vendégek részére semmilyen anyag nem osztható ki.

-220V használata csak előzetes egyeztetés alapján lehetséges a szervezők hozzájárulásával.

-A szaunakályhára csak arra alkalmas anyag önthető, Tilos használni:

            pl: sós vizet és egyéb olyan anyagot mely károsíthatja szauna részeit berendezéseit

-Szárazjég használata minden mennyiségben Tilos

                                   -Nyilt láng használata Tilos

                                   - Füstgép használata Tilos

4.2.1.5 Kérünk minden szaunamestert, hogy a szaunaprogram alatt használni kívánt illóolajokat a szaunaprogram előtt előkészíteni szíveskedjenek a szaunában a szaunaprogram alatt nincs mód illatkeverésre.

4.2.1.6 Minden helyszínen tervezetten 20 Szaunamester vesz részt, melytől a szervezők lehetőségekhez képest eltérhetnek. Minden esetben az első 20 olyan regisztrált versenyzőnek van indulási joga, aki még nem rendelkezik rendezvénysorozat alatt az országos eredmény értékeléséhez szükséges két érvényes pontszámmal. A többi helyre a szaunamesterek regisztrálás sorrendjében juthatnak be.

4.2.1.7.1 .A Szaunamesterek feladata a versenyprogramok előtt:

4.2.1.7.1.1A szauna előkészítése a szaunaprogram megtartására a higiéniás szabályok betartása és a szauna tisztaságának megóvása érdekében.

4.2.1.7.1.2 A szauna előkészítése (amennyiben a megtartani kívánt program szükségessé teszi).

4.2.1.7.1.3. Dézsa feltöltése

4.2.1.7.1.4 Szellőztetés a szaunaprogram előtt

4.2.1.7.1.5 A szaunaprogram alatt felhasználásra kerülő anyagok előkészítése.

4.2.1.7.1.6 A szaunaprogram után a felhasznált anyagok, kellékek összeszedése (felkínált gyümölcs, üdítő, illóolaj, dézsa, stb.)

4.3 A versenyprogramok pontozásának általános szabályai

4.3.1.Pontszámítás:

Minden Szaunamester fordulónként és indulási kategóriánként 1 db értékelt szaunaprogramot tart meg. Amennyiben a versenyző egy fordulón belül szakmai és vendég kategóriában is indulási jogot szerez a szervezőnek jogában áll, saját döntése szerint összevonni a versenyprogramokat és egy programon belül értékelni a két indulási ágat.

4.3.2 Amennyiben a Szaunamester részt kíván venni az A Magyar Országos Szaunamester Bajnokságban, úgy minimum kettő fordulóban (két különböző helyszínen) kell részt vennie, melyből a két legjobb eredmény pontátlagai kerülnek az összesített pontszámnál figyelembevételre és átlagolásra. Kivéve ha a szaunamester valamelyik fordulóban ugyan ebben a kategóriában már győzelmet aratott, ezáltal már kvalifikálta magát a döntőbe.

4.5 Vendégak által képzett pontszám:

4.5.1 A szaunaprogramon részt vevő zsűriző vendégek a szervezőktől kapott egyenlő nagyságú poharakba vizet töltenek. A pohárba kerülő víz mennyiségének összhangban kell lennie azzal a mértékkel, hogy mennyire nyerte el tetszését, összességében a szaunaprogram.

4.5.2 Szaunaprogram végén a pontozáshoz minden szaunamester részére különböző szempontok szerint űrtartalmilag azonos méretű, szaunadézsák vannak fenntartva. A szaunadézsákba az értékelést leadó zsűriző vendégek a 4.5.1 pont alapján vízzel töltött poharukból  vizet öntenek, melynek dkg-ban meghatározott mennyisége elosztásra kerül az értékelést leadó vendégek számával. Az így képzett pontszám az adott szempont szerinti eredménye.

4.5.4 A szaunadézsába kerülő vízmennyiség összessége elosztva az értékelést leadó vendégek számával jelenti a szaunaprogram végeredményét.

4.5.5 Az értékelést leadó vendégek nevét a szervező rögzítheti

4.5.5.1 A Zsűriző Vendég az értékelés leadásával visszavonhatatlanul hozzájárul nevének rögzítéshez. Az értékelt szaunamester kérésére engedélyezi annak megismerését.

4.5.4 Büntető pontlevonás, illetve a versenyből való kizárás esetei:

4.5.4.1. Minden szaunaprogram előtt ellenőrzésre kerül a szauna állapota és a higiéniás elvárásoknak megfelelő szauna előkészítése, melyhez a szükséges anyagok biztosítva lesznek. Amennyiben a szauna állagának megóvása érdekében a Szaunamester nem jár el tőle elvárható gondossággal, úgy a versenyprogram törlésre kerülhet az elérhető pontszám 0 pontszámmal kerül beszámításra.

4.5.4.2 Amennyiben a szaunamester kísérletet tesz a versenyeredmény befolyásolására úgy, hogy az szervezők előtt bizonyítást nyer, a verseny adott fordulójából kizárásra kerül.

4.5.4.3Amennyiben a szaunamester vendégekkel összedolgozva próbálja saját vagy más szaunamesterek eredményét befolyásolni, úgy hogy nem a valós értékelésnek megfelelően járnak el. Úgy a verseny adott fordulójából kizárásra kerül.

4.5.4.4 Amennyiben az adott versenyévadban versenyző szaunamester másik szaunamesterre értékelést ad le azonnal kizárásra kerül a teljes versenysorozatból

4.5.4.5Amennyiben a szaunaprogram időtartama több mint 3 perccel meghaladja a maximális versenyprogram hosszát. Úgy a szaunaprogramon elért pontszám feleződik.

4.5.4.6Amennyiben a szaunaprogramon felhasznált, illat, eszköz, díszlet, jelmez az általános vagy a programszabályzatba ütközik úgy a közönségdíjas versenyen elért pontszám maximum 50% kerülhet beszámításra.

4.5.5 A Zsűriző Vendég értékelésből történő kizárása

Értékelést csak olyan vendég adhat le aki megfelel a szabályzat 2.13.1 pontjának

4.5.5.1 Az értékelésből kizárható az a zsűriző vendég, aki szándékosan tisztességtelen módon, szaunán belül vagy kívül, bármely irányba próbálja a verseny eredményét befolyásolni.

4.5.5.2 Az értékelésből kizárható az a zsűriző vendég, aki más vendégek befolyásolásával akarja az eredményt tisztességtelen módon megváltoztatni.

4.5.5.3 Az értékelésből kizárható az a zsűriző vendég, aki a zsűrizési jogát más vendég számára átengedi vagy megpróbálja átengedni.

4.5.5.4 Az értékelésből kizárásra kerül az a zsűriző vendég aki a poharába nem tölt vizet.

4.5.6 A szaunamester által szerzett pontszám a verseny szaunaprogram végét követő 2 órán belül kihirdetésre kerül.

4.6 Zsűri által képzett pontszám:

A szakmai ágon induló szaunamesteket a szakmai csoportok, szervezetek vagy cégek által kijelölt zsűri a legjobb tudása szerint értékeli. Az értékelés szempontjait a zsűri értékelő lap melléklet tartalmazza.

4.6.1 A zsűri minden versenyprogramon 4 főből áll.

4.6.1.1 Amennyiben a zsűri valamely tagja nem folytatja a versenyt és a zsűrizést idő előtt önszántából befejezi úgy kizárólag a szervező jogosul helyébe új zsűritagot állítani. Lehetőségéhez képest a helyettesítést hasonló kompetenciájú zsűrivel kell folytatni. Amennyiben erre nincs mód az új zsűri kiválasztása ez esetben is a szervező kizárólagos feladata, külön megkötés nélkül választhat új zsűritagot.

4.6.1.2 Az új zsűritagnak ugyan azzal a súlyozott szempont rendszer szerint kell értékelnie, mint a zsűrizést befejezett zsűritagnak.

4.6.1.3 A zsűri köteles a szervező által biztosított eszközt és szempontrendszer használni minden versenyző esetében. Attól el semmilyen okból el nem térhet.

4.6.1.4 A zsűrizés alapvető szabályai:

4.6.1.4.1 A zsűri a szaunamestert nem közvetlenül pontozza! A pontszámok közvetetten alakulnak ki a zsűri által a pontozólapon adott válaszok alapján.

4.6.1.4.2 A zsűri nem tudja, hogy mennyi pontot adott a visszajelzése alapján a szaunamesternek.

4.6.1.4.3 A zsűri a szaunamestereket nem egymáshoz viszonyítja, hanem egységes szempont szerint értékeli őket.

4.6.1.4.4 A zsűri nem kérheti a szervezőtől a szempontok pontértékének ismertetését, sem a verseny előtt sem a verseny után.

4.6.1.4.5 A szaunamester kérésére a zsűritagnak az általa adott értékelést meg kell indokolnia. Különös tekintettel a szaunamester szakmai fejlődésének segítésére.

4.6.2 A zsűri minden tagja az általa értékelt szaunaprogramot mindig ugyan arról a helyről tekinti meg.

4.6.3 A szaunába a zsűri lép be előszőr.

4.6.4 A szaunaprogram megkezdése a zsűri egyhangú engedélye után történik.

4.6.5 A zsűri értékelőlap szempontjai egy fordulón belül nem változtathatok meg.

4.6.6 A zsűri egyéni kompetenciái alapján a megfigyelt szempontok súlyozottan kerülnek pontozásra.

4.6.6.1 A súlyozás mértékének meghatározása a szervezők kizárólagos joga és feladata.

4.6.6.2. A verseny súlyozásáról a szervező saját döntése szerint fordulónként eltérhet. A program és zsűri kompetencia beállítását változtathatja.

4.6.6.3 A súlyozás a forduló megkezdését követően a forduló befejezéséig nem változtatható meg, minden a fordulóban induló szaunamester számára egyenlő feltételeket kell, biztosítson.

4.6.7 A különböző fordulók tematikájának függvényében a zsűri jogosult súlyozottan figyelembe venni az adott versenyre kiemelkedően jellemző szempontokat. A különböző fordulók között eltérő súlyozást alkalmazni.

4.6.7.1 A súlyozás a forduló megkezdését követően a forduló befejezéséig nem változtatható meg.

4.6.7.2 A kiemelt és súlyozottan figyelembe vett szempontokról a szaunamesterek a forduló megkezdése előtt tájékoztatást kérhetnek a zsűritől.

4.6.8 Minden zsűritag ugyan annyi pont felosztására jogosult súlyozottan, szempontok szerint eltérő mennyiségben.

4.6.9 Zsűri tag kizárásának esetei.

4.6.9.1 A szervező jogosult a zsűrizés alól felmenteni azt a zsűri tagot aki

4.6.9.1.1. Aki részegen vagy erősen ittas állapotban lép a szaunába

4.6.9.1.2 Aki tudat módosító szer befolyásolása alatt áll.

4.6.9.1.3 Aki bármely okból láthatóan nem képes feladatát ellátni

4.6.9.1.4 Aki a zsűrizést tisztességtelen módon befolyásolja vagy befolyásolni próbálja, illetve nem tartja be a zsűrizés alapvető szempontjait.(4.6.1.4)

4.6.9.1.5 Aki a versenyprogram megkezdése előtt minimum 2 pereccel nem érkezik meg a szaunához.

4.6.9.1.6 Lehetőségéhez képest a helyettesítést hasonló kompetenciájú zsűrivel kell folytatni. Amennyiben erre nincs mód az új zsűri kiválasztása ez esetben is a szervező kizárólagos feladata.

4.6.9.1.7 Az új zsűritagnak ugyan azzal a súlyózott szempontrendszer szerint kell értékelnie mint a zsűrizést befejezett zsűritagnak.

4.6.10 A zsűri által adott pontszám a versenyprogramot követő egy órán belül kihirdetésre kerül.

4.7 Pontegyenlőség esetén döntés az illatok felismerésével (Illat 11es) történik. A szervezők fordulónként 5 illatot mutatnak a szaunamesternek, melyet fel kell ismerniük. Minden felismert illat 1 pontot ér. A döntőnek akkor van vége, amikor a forduló végén a két szaunamester között két pontkülönbség alakul ki.

4.8.Eredményhirdetés a forduló végén:

4.7.1 Az utolsó szaunaprogramot követően kihirdetésre kerül a legmagasabb pontszámot elérő Szaunamester, aki az adott forduló I helyezett címet veheti át, függetlenül attól, hogy az Országos Szaunamester Bajnokságban milyen eredménnyel szerepel vagy nevezett-e a további versenyekre.

4.7.2 A helyi cím átadására abban az esetben kerül sor, amennyiben kategóriánként minimum 2 versenyző részt vett. Kisebb létszám esetén a cím kiadását a versenyző nem kérheti. (Ettől a ponttól a szervezők a Szaunamester javára közös döntés alapján eltérhetnek, a címet kisebb résztvevői létszám esetén is kiadhatják.)

4.7.3 Kisebb létszám esetén a szaunaprogramot megtartó versenyzők részére Emléklap kerül átadásra.

  1. A döntő

A szaunamester a döntőbe mind a két ágon két különböző módon juthat.

5.1.Közönség díjas Döntőbe jutás a Magyar Országos Szaunamester Bajnokság Közönség díjas kategóriájában. Amennyiben a Szaunamester további, nem kötelező fordulóba is nevezett, úgy minden esetben csak azon fordulók eredményei számítanak és kerülnek átlagolásra ahol a legjobb végpontszám született 4 tizedes pontosságig.

A kategóriában induló összes versenyzőnek lehetősége van a helyi bajnoki cím

megszerzésére. Azok a szaunamesterek vagy szaunamester párok akik minimum két fordulóban azonos kategóriában részt vettek, lehetőségük van összesített eredmény alapján a döntőbe jutni. A döntőben az a szaunamester  és  szaunamester pár vehet részt akik két legjobb eredményének átlaga a legmagasabb. Alap esetben a  szaunamesterek és szaunamester párok csak abban a kategóriában indulhatnak ahonnan kvalifikálták magukat a döntőbe.

5.1.1Döntőbe jutás egyénileg:

5.1.1.1Egyenes ágon: Minden fordulóból a közönségágon induló versenyzők közül az első helyezett a döntőbe jut. Függetlenül attól hogy a többi versenyen milyen eredménnyel szerepel, vagy részt vesz e.

5.1.1.1.1 Amennyiben a szaunamester már valamelyik fordulóban azonos kategóriában kvalifikálta magát a döntőbe, úgy a következő legmagasabb eredménnyel rendelkező még nem kvalifikált szaunamester jut tovább.

5.1.1.2 Reményágon a döntőbe juthat további egy szaunamester akik a negyedik fordulót követően legmagasabb pontszámmal rendelkeznek, még nem szereztek jogot a döntőben való indulásra és minimum két helyszínen indultak. A két legmagasabb pontszámot hozó helyszín kerül beszámításra és átlagolásra és így eredményezik a verseny végső eredményét.

5.1.1.3 A vendég ág döntőjében indulási jogot szerez minden szaunamester aki a szakmai ágon kvalifikálta magát a szakmai ág döntőjébe.

5.1.2 Közönség díjas Döntőbe jutás párosban:

Döntőbe juthat három szaunamester páros akik a negyedik fordulót követően legmagasabb pontszámmal rendelkeznek, és minimum két helyszínen indultak. A két legmagasabb pontszámot hozó helyszín kerül beszámításra és átlagolásra és így eredményezik a verseny végső eredményét.

5.1.3 Közönség díjas Döntő

A döntő helyszínén az eddig elért pontszámok törlésre kerülnek, és a Magyar

Szaunamester Bajnokság döntője két fordulóban/két program révén kerül

lebonyolításra.

5.1.3.1.Verseny szaunaprogramok

Tetszőleges szaunaprogramok a szervező előzetes kiírása szerint, melynek szabályai megegyeznek az 5.2.1 pontban szabályozott szaunaprogrammal.

5.1.3.1.1 A versenyzők két szaunaprogramot fognak megtartani melynek tematikája következő:

            5.1.3.1.1.1 Show szaunaprogram

            5.1.3.1.1.2 Relaxációs szaunaprogram

5.1.3.2.Pontszámítás a fordulók pontszámítása alapján, a két szaunaprogram, pontszáma átlagolásra kerül és ez adja a versenyző végső pontszámát

5.1.3.2Pontszámítás Megegyezik az 4.5 pontban foglaltakkal. 5.1.3.3Eredményhirdetés közönségdíjas kategóriában. Az utolsó versenyprogramot követően az alábbi feltételek szerint kerülnek a versenyzők díjazásra.

5.1.3.3.1. Első helyezett a legmagasabb összesített pontszámot elért versenyző kapja Magyar Szaunamester közönség Bajnoka címet.

5.1.3.3.1 Második legmagasabb összesített pontszámot elért versenyző – Ezüst díjat.

5.1.3.3.2 Harmadik legmagasabb összesített pontszámot elért versenyző – Bronz díjat.

5.1.3.3.3 Adható Fair-Play díj: célja a Szaunamesterek közötti összetartás erősítése. A rendezvénysorozat minden helyszínén a részt vevő Szaunamesterek név nélkül megjelölnek egy Szaunamestert, aki szerintük a legtöbb segítséget nyújtotta társainak és a résztvevő vendégeknek. Ezáltal a szaunaprogramok sikeres lebonyolítását elősegítette. A döntő helyszínén az összes fordulóban leadott szavazatok alapján a legtöbb szavazatot kapott Szaunamester Fair-Play díjban részesül

5.1.3.3.4 Amennyiben egy szaunamester 4 fordulógyőzelmet ér el azonos kategóriában úgy Mester 4es különdíjban részesül

5.1.3.3.5 Amennyiben egy szaunamester 3 fordulógyőzelmet ér el azonos kategóriában úgy Mester 3as különdíjban részesül

5.1.3.3.6 Amennyiben egy szaunamester egy fordulóban mindkét ágon (közönség és zsűri) egyaránt első helyen végez akkor a forduló abszolút győztes címet szerzi meg.

5.2 Szakmai Döntőbe jutás szakmai ágon.

5.2.1.Döntőbe jutás egyénileg:

Döntőbe egyenes ágon minden fordulóban az a szaunamester jut akire a versenyszabályzat szerint kijelölt zsűri a legmagasabb pontszámot adja. Függetlenül attól hogy a többi versenyen milyen eredménnyel szerepel, vagy részt vesz e. Amennyiben a szaunamester már valamelyik fordulóban azonos kategóriában kvalifikálta magát a döntőbe, úgy a következő legmagasabb eredménnyel rendelkező még nem kvalifikált szaunamester jut tovább.

5.2.2Reményágon a döntőbe juthat további egy szaunamester akik a negyedik fordulót követően legmagasabb pontszámmal rendelkeznek, még nem szereztek jogot a döntőben való indulásra és minimum két helyszínen indultak. A két legmagasabb pontszámot hozó helyszín kerül beszámításra és átlagolásra és így eredményezik a verseny végső eredményét.

5.2.3 Döntőbe jutás párosban. Döntőbe jut három szaunamester páros akik a negyedik fordulót követően legmagasabb pontszámmal rendelkeznek, és minimum két helyszínen indultak. A két legmagasabb pontszámot hozó helyszín kerül beszámításra és átlagolásra és így eredményezik a verseny végső eredményét.

5.2.4 Döntő a szakmai ágon

A döntő helyszínén az eddig elért pontszámok törlésre kerülnek, és a Magyar

Szaunamester Bajnokság döntője két fordulóban/két program révén kerül

lebonyolításra.

5.2.4.1.Verseny szaunaprogramok

Tetszőleges szaunaprogramok a szervező előzetes kiírása szerint, melynek szabályai megegyeznek az 5.2.1 pontban szabályozott szaunaprogrammal.

5.2.4.1.1 A versenyzők két szaunaprogramot fognak megtartani melynek tematikája következő:

            5.2.4.1.1.1 Show szaunaprogram

            5.2.4.1.1.2 Relaxációs szaunaprogram

5.2.4.2.Pontszámítás a fordulók pontszámítása alapján, a két szaunaprogram, pontszáma átlagolásra kerül és ez adja a versenyző végső pontszámát

 5.2.4.3Eredményhirdetés szakmai kategóriában. Az utolsó versenyprogramot követően az alábbi feltételek szerint kerülnek a versenyzők díjazásra.

5.2.4.3.1 Első helyezett a legmagasabb összesített pontszámot elért versenyző kapja Magyar Szaunamester Szakmai Bajnoka címet.

5.2.4.3.2 Második legmagasabb összesített pontszámot elért versenyző –Szakmai Ezüst díjat.

5.2.4.3.3 Harmadik legmagasabb összesített pontszámot elért versenyző – Szakmai Bronz díjat.

5.2.4.3.4 Adható Fair-Play díj: célja a Szaunamesterek közötti összetartás erősítése. A rendezvénysorozat minden helyszínén a részt vevő Szaunamesterek név nélkül megjelölnek egy Szaunamestert, aki szerintük a legtöbb segítséget nyújtotta társainak és a résztvevő vendégeknek. Ezáltal a szaunaprogramok sikeres lebonyolítását elősegítette. A döntő helyszínén az összes fordulóban leadott szavazatok alapján a legtöbb szavazatot kapott Szaunamester Fair-Play díjban részesül.

5.2.4.3.5 Amennyiben egy szaunamester 4 fordulógyőzelmet ér el azonos kategóriában úgy Mester 4es különdíjban részesül

5.2.4.3.6 Amennyiben egy szaunamester 3 fordulógyőzelmet ér el azonos kategóriában úgy Mester 3as különdíjban részesül

5.2.4.3.7 Amennyiben egy szaunamester egy fordulóban mindkét ágon (közönség és zsűri) egyaránt első helyen végez akkor a forduló abszolút győztes címet szerzi meg.

5.3 Döntőbe jutás meghívással:

A szervező egyéni döntése szerint döntőbe meghívást kaphat továbbá az a szaunamester aki valamelyik fordulóban különdíjjal végez. Amennyiben a különdíj megnyeréséhez a fordulóban indult, minden szaunamester egyenlő eséllyel vett részt. A szervezőnek a forduló megkezdése előtt ki kell hirdetnie az induló szaunamesterek számára a különdíj megnyerésének szabályait és a döntőbe jutás különdíj által biztosított lehetőségét.

  1. Nevezési díj miden forduló előtt:

6.1. Helyi Szaunamester bajnokságban

6.1.1. Előzetes regisztráció esetén

6.1.1.1. Vendég kategóriában: 0 Ft előre utalva – tartalmazza az egy versenyhelyszínen történő részvételt.

6.1.1.2. Szakmai kategóriában: 0 Ft előre utalva – tartalmazza az egy versenyhelyszínen történő részvételt.

  1. Általános szabályok:

7.1. A versenyző vállalja:

7.1.1. Egészségügyi veszélyek:

7.1.1.1. A verseny szaunában történik akár 70 – 100 °C fokon. Minden versenyző tudomásul veszi és elfogadja a szervezők felhívását, mely szerint a versenyre való nevezés előtt sportorvosi szintű alkalmassági vizsgálat elvégzését ajánlja. A Magyar Országos Szaunamester Bajnokság bármelyik fordulójában minden versenyző kizárólag saját felelősségére, egészségügyi kockázatára vehet részt. A szervezők a nem megfelelő állapotban versenyző Szaunamesterek egészségügyi következményeiért semmiféle felelősséget nem vállalnak.

7.1.1.2. A versenyző vállalja, hogy a teljes versenysorozat alatt birtokába jutó információkat, jegyzeteket, sem részleteiben, sem összességében harmadik fél részére nem adja át. Kiváltképp vonatkozik a tilalom más szervezők hasonló témájú versenyein való felhasználásra.

7.1.1.3. A Szervező által lebonyolított versenyeken és egyéb rendezvényeken készített fotók, videó anyagok és egyéb dokumentációk, valamint az azokhoz kapcsolódó, szellemi alkotáshoz fűződő jogok teljessége kizárólagosan a szervezőt illeti meg, melyet a Magyar Wellness és Szauna Klub Kft. jogosult időbeli és földrajzi korlátozás nélkül, valamint a hasznosítás módjának és mértékének korlátozása nélkül felhasználni. A szervező a fentiek alapján jogosult többszörözni, számítógéppel vagy egyéb elektronikus adat hordozóra átmásolni, tárolni, terjeszteni, abból nyilvános előadást tartani, a nyilvánossághoz sugárzással, weboldalon, hírlevélben, vagy másként közvetíteni, átdolgozni, és azt bármilyen eddig ismert reklámozási forma céljára felhasználni.

7.1.1.4. A versenyen induló részt vevő tudomásul veszi és maradéktalanul betartja, hogy a verseny időtartama alatt tilos bármiféle kereskedelmi tevékenység folytatása, saját vállalkozás, vagy megbízott vállalkozás termékeinek és/vagy szolgáltatásainak reklámozása értékesítése. A verseny teljes időtartama alatt hang és videó képanyag rögzítése – a Magyar Wellness és Szauna Klub előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül – szigorúan tilos.

7.1.1.5. A versenyen részt vevők a verseny teljes időtartama alatt és azzal összefüggésben, a verseny helyszínéül szolgáló intézmények házirendjét maradéktalanul betartják, a verseny fordulói alatt fokozottan figyelnek a versenytől függetlenül a verseny helyszínén részt vevők testi épségére, illetve a szaunázás szabályainak betartására.

7.1.1.6. A versenyzőnek saját kezűleg nincs joga a szaunák műszaki berendezéseit a rendezvény alatt állítani, módosítani.

7.1.1.7. A versenynek helyt adó fürdő/szálloda munkatársainak saját kezűleg nincs joga a szaunák műszaki berendezéseit a rendezvény alatt állítani, módosítani a Szaunaclub szervezőinek előzetes hozzájárulása nélkül.

7.1.1.8. A versenyző versenyprogramját csak és kizárólag a szervezők által számára kijelölt szaunában jogosult megtartani.

7.1.1.9. A szervező a versennyel összefüggésben, a versenyző által okozott erkölcsi és/vagy anyagi károkért felelősséget nem vállal, anyagi helytállásra nem kötelezhető. A szándékosan okozott károk megtérítése kizárólag a versenyző kötelezettsége.

7.1.1.10. A versenyző vállalja, hogy a verseny alatt azzal összefüggésben és a verseny időtartamán kívül, de a verseny helyszínén a tőle elvárható legnagyobb gondossággal segíti a szaunázó vendégeket, használja a rábízott eszközöket.

7.1.1.11. A versenyző a Fair Play szabályait maximálisan szem előtt tartja a verseny tisztaságát és a rész- illetve végeredményét tisztességtelen eszközökkel és magatartással nem befolyásolja.

7.1.1.12. A versenyző tudomásul veszi és elfogadja, hogy a verseny szervezője, továbbá a megrendezés helyszínét biztosító szolgáltató is üzleti célú vállalkozás, a verseny megrendezése és sikeres lebonyolítása a szervező és a szolgáltató alapvető üzleti érdeke. Mivel a verseny megrendezése kimutatható anyagi költséget jelent, így a versenyző a verseny alatt és azzal összefüggésben köteles ennek megfelelően eljárni, viselkedésével, nyilatkozataival és hozzáállásával ezen üzleti érdekeket szem előtt tartani. A versenyző saját szándékos és bizonyítható anyagi vagy erkölcsi károkozása esetén a versennyel összefüggésben okozott károkat a szervező részére maradéktalanul megtéríti.

7.1.1.13. A versenyző versennyel kapcsolatos nyilatkozataiban, interjúiban a Magyar Wellness és Szauna Klubot, mint a verseny fő szervezőjét köteles megemlíteni.

7.1.1.14. A versenyen induló versenyző ezen szerződés aláírásával igazolja és egyidejűleg nyilatkozik arról, hogy minimum a szervező által megadott orvosi vizsgálatok esetleges szükségességét tudomásul vette és ezek eredményeképpen sem most, sem ezt megelőzően nem tud olyan egyedi egészségügyi kockázatról, ami a versenyen való részvételét, illetve a későbbiekben a Szaunamesteri tevékenység gyakorlását kizárná, nehezítené vagy ellehetetlenítené, továbbá a szauna használatára vonatkozóan orvosi ellenjavallatot nem kapott.

7.1.1.15. A versenyzőnek, amennyiben a verseny tisztaságával, esetlegesen körülményeivel kapcsolatban kifogása merül fel, köteles azt a verseny szervezőihez 24 órán belül írásban jelezni az verseny@szaunaclub.hu email címen.

7.1.1.16. A versenyzők a teljes versenysorozat alatt másik Szaunamester versenyprogramján vendégként csak abban az esetben vehetnek részt, amennyiben a vendégek száma ezt lehetővé teszi. Minden esetben a rendezvényre érkezett civil vendégek (akik a Szaunamester verseny egyetlen rendezvényén eddig versenyző Szaunamesterként nem vettek részt) elsőbbséget élveznek. Amennyiben a versenyzőként részt vevő Szaunamester vendégként másik Szaunamester programján vesz részt, úgy értékelést nem tehet.

7.1.1.17. TILOS a vendégek etikátlan befolyásolása a szaunaprogram pontozására vonatkozólag. A fenti előírások kivétel nélkül valamennyi versenyzőre érvényesek.

7.2. A szervező vállalja:

7.2.1. A verseny során a szervezőhöz került versenyzővel kapcsolatos személyes adatokat a szervező harmadik személy részére nem adja tovább, azokat kizárólag a versennyel kapcsolatos dokumentum részeként tartja nyilván és őrzi meg a verseny lezárását követő 6 hónapon keresztül.

7.2.2. A verseny szervezésével kapcsolatban a legnagyobb körültekintéssel jár el, minden eszközzel azon van, hogy a verseny tisztaságát megóvja és a versenyzők érdekeit maximálisan szem előtt tartva a versenyszabályzatban foglaltakat betartsa és betartassa.

7.2.3. A versenyzők a versennyel kapcsolatban felmerülő panaszait, kifogásait rövid határidőn belül megválaszolja, szükség esetén a következő verseny fordulója előtt írásban a panaszt tevőt tájékoztatja és a jogos kifogás tárgyát képező hibát elhárítja. A versenyző jogos kifogása esetén a versenyző kérésére a nevezési díjat visszatéríti.

7.2.4. A verseny során a tőle elvárható gondossággal jár el, mindent elkövet a versenyzők és a vendégek testi épségének megóvása érdekében, és a szaunázással járó kockázatok csökkentésében.

  1. Versenytől való visszalépés feltételei:

8.1. A bármely meghirdetett kategóriában a már nevezési lapot küldött jelentkező, amennyiben a verseny megrendezése a 3. pontban megfogalmazottoknak megfelelően a nevezési díjat nem egyenlíti ki, úgy a nevezése automatikusan törlésre kerül.

8.2. A befizetett nevezési díjat visszakövetelni semmilyen okkal és körülmények között nem lehet.

8.3. Amennyiben a versenyző bármilyen oknál fogva a versenyből kiesik, kilép vagy kizárásra kerül, úgy a versenyben elért helyezésétől vagy a versenyből hátralévő időtartamtól függetlenül a befizetett nevezési díjat vissza nem követelheti.

Alulírott elismerem, hogy a Magyar Wellness és Szauna Klub Kft. által szervezett versennyel

kapcsolatos szervezési, üzleti, egészségügyi kérdésekben a verseny szervezőitől teljes körű

tájékoztatást kaptam. A versenyszabályzatban foglaltakat a nevezési lap beküldésével,

valamint a nevezési díj megfizetésével egyetemben maradéktalanul elfogadom.

tban foglaltakat a nevezési lap beküldésével,

valamint a nevezési díj megfizetésével egyetemben maradéktalanul elfogadom.

Név:………………………………………

Dátum:…………………………………...

Aláírás:……………………….…………..

Utoljára frissítve: szerda, 03 October 2018 09:11