hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Interjú Hollódi Gergely aromaterapeutával, a Kerekdombi Termálfürdőben megrendezett VII.MOSZB első fordulójának zsűritagjával

Általánosságban a szaunamester versenyek talán legfontosabb kérdése, hogy milyen formában történik a bajnoki címért indulók értékelése. Azon túl, hogy ez dönti el a versenyzők helyezéseit, úgy gondoljuk a pontozásnak ennél sokkal többet kell nyújtania. A szaunamestereknek olyan visszajelzéseket kell kapniuk, amelyekből alaposan megismerhetik erősségeiket, hiányosságaikat egyaránt, amelyek alapján tanulhatnak, fejlődni tudnak. Hogy ez megvalósulhasson a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság zsűritagjainak olyan szakembereket kértünk fel, akik szaktudásukkal reális, hiteles értékelésben részesíthetik a versenyző szaunamestereket.

A bírák soraiban foglalt helyet Hollódi Gergely is, az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesületének alapítója, korábbi elnöke, akinek elsődleges feladata természetesen a versenyprogramokon használt illatok értékelése volt. Interjús beszélgetésünkön keresztül betekintést nyerhetsz Gergő munkásságába, hogyan indult pályafutása és természetesen zsűritagként betöltött szerepére is kitérünk. :-)

„Eredetileg angol tanárként kezdtem pályafutásomat, de javarészt reklámügynökségeknél, többek között produkciós igazgatóként dolgoztam, de nem igazán találtam benne azt, ami igazán megfog. Az illatokhoz, wellnesshez kötődő viszonyom talán az egyik barátomnak köszönhető, akik coach-ként dolgozott. Egy alkalommal leültünk és hosszas beszélgetésbe kezdtünk, mi is illene hozzám – bár ekkor még nem forrt ki semmi konkrétum, de abban megegyeztünk, hogy mindenképpen valami kreatív dologgal kell foglalkoznom.” – Gergő pedig megfogadta tanácsát és 2006-ban amerikai feleségével, két gyermekével kiköltözött Seattle-be, ahol rögtön elkezdte az aromaterapeuta karrierjéhez elengedhetetlen tanulmányait.

„Nem sokkal ezután beiratkoztam az USA egyik, ha talán nem a legjobb masszázsiskolájába, ahol a tandíj igen magas volt, de, de minden centet megért. Végleges hazaköltözésemre a válság után került sor, ekkor elvégeztem minden szükséges tanfolyamot, ami még hiányzott hozzá, hogy instruktorként tevékenykedhessek.” – Gergő tehát komoly alapokra fektette tudását, amit ma rendszeresen indított tanfolyamok keretein belül oszt meg diákjaival. Oktatását márkafüggetlenség jellemzi, hiszen mint tudjuk, nem a feliraton múlik, hogy mit is rejt a termék, ez esetben az üvegcse.

Drops2017 HollodiGergely

„Tetszett az embereknek az oktatásom, talán ennek köszönhető, hogy egyre többen és folyamatosan érkeztek újabb és újabb jelentkezők.

2014-ben elkezdtem egy magazint, az Aromatika Magazint, amelyhez hasonló Magyarországon akkor még nem volt. Újságíró kollégámmal együtt kezdtük el vezetni és bár tengernyi munkával járt jövedelem nélkül szerettük csinálni.

Ezzel párhuzamosan, 2014-ben vetettem fel az egyesület gondolatát összefogás, érdekvédelem céljából, meg úgy egyáltalán, hogy létezzen, ami aztán 2016-ra valósult meg.” – Gergőt ekkor választották meg az egyesület elnökeként, amelyben szintén helytállt, hiszen hamarosan sor került az első magyarországi aromaterápiás konferenciára híres külföldi előadókkal.

„Múlt év novemberében aztán mindinkább a tanításra kezdtem el fókuszálni, azóta is fő tevékenységem az oktatás, a tanfolyamok levezénylése és természetesen a publikációk elkészítése.”

Gergő a SzaunaClubbal kötött együttműködés keretein belül az illóolajok helyes használatát a szaunakabinon belül is ismerteti és örömmel vettük, hogy elfogadta felkérésünket, hogy az idei Bajnokságon zsűritagként is segítse szaunamestereink munkáját.

„Nekem ez volt az első Bajnokság, amin részt vettem, illetve csak a második napon csatlakoztam. Összességében tetszett a rendezvény, tágas, tiszta volt a helyszín, jó volt a zsűri program is, nagyon sokan voltak, de könnyen, kényelmesen elfértünk.”

46514468 2199695750061623 8565714167611260928 o

Az idei Bajnokság egyik fő újdonsága a szakmai és a vendég ág különválasztása, amelynek célja, hogy az induló szaunamesterek külön képet kapjanak szakmai tudásukról és arról, hogyan ítélik meg őket a vendégek.

„Ez így normális, hiszen ha jobban belegondolunk nem lehet teljesen egybe venni a kettőt. Más szemmel nézi a programot az, aki tudja, hogy mit kell nézni és máshogy az, aki kizárólag a program által keltett érzelmekre koncentrál. Másfelől így a vendégek is kiteljesedhetnek, egy fontosabb szerepkörbe léphetnek. Úgy vélem, ez így komolyabb, hogy a vendég ág és a szakmai ág is külön-külön versenynapot kap.

A kérdéssorra való tekintettel nekem egy kicsit nehezebb dolgom volt, hiszen szaunamester technikák szempontjából nincsen tapasztalatom. A szauna melege is megterhelő volt, a szervezetem nincs hozzászokva ilyen hosszú idejű terheléshez. Lényegében – a saját szakmai tudásomon felül – az összhatást figyeltem. Nagyon tetszett például a győztes, Miskolczi Sándor programja, aki kiválóan felépítette a program történetét, volt tematikája, ami összeillett az illatokkal is. Ötletesség, kreativitás – ez mind része volt a programjának, sikerült átadnia azokat az érzéseket, amelyeket szeretett volna.

Szintén kiemelném Ambrus Bálint versenyprogramját, aki nagyon jó olajakat használt, illetve megemlíteném Szathmári Kata igazán egyedi megoldását, aki zsályát égetett, füstölőket használt.

Összességében tehát tetszett a Bajnokság első fordulója. A legnagyobb reményem a jövőre való tekintettel, hogy a szaunamesterek olyan illóolajokat fognak használni a szaunában, amelyek maximálisan kielégítik a természetes kategóriát. Hiszen a szauna a wellness világ része, ahol az egészség a legfontosabb, amelynek az alapja a minőségi, jó alapanyagok használata.”

Nagyon szépen köszönjük a válaszokat Gergőnek!

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Utoljára frissítve: hétfő, 03 December 2018 10:40