hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Interjú Lendvay Zoltánnal, a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság első fordulójának zsűritagjával

A Harvia-Saunabau Magyar Országos Szaunamester Bajnokság első fordulója után úgy gondoltuk, saját beszámolóinkon túl ezúttal egy kicsit többet adunk vissza Olvasóink számára. Éppen ezért a verseny szervezésének az egyik legfontosabb szerepkörét betöltő tagjait kértük fel, osszák meg velünk a forduló során szerzett élményeiket. Hollódi Gergely, Dankovits Zsuzsanna zsűritagokkal folytatott interjús beszélgetésünk után a következő sorokban Lendvay Zoltán SzaunaClubnak adott válaszait olvashatjátok.

Ahogy korábban már többször említettük, zsűritagnak lenni nehéz, felelősség teljes feladat, Zoltánnak ráadásul két év teljes kimaradása után nyílt újból lehetősége részt venni a Bajnokságon.

„Nem volt könnyű belerázódnom a helyzetbe, mert más szerepkörben voltam jelen, de úgy gondolom ez a hangulatra nem lehetett hatással. Tetszett nagyon, hogy mindenki lelkesen és képességeihez képest maximálisan odafigyelve készült és próbált megtartani minél több maradandó élményt adó programot. Nem tudnék senkit se kiemelni a mezőnyből - mindenkiben jó volt meglátni az akarást és a készülődést a versenyre.”

ronkszauna

A Bajnokságra számításainknak megfelelően óriási volt az érdeklődés, amelynek a Kerekdombi Termálfürdő méltó helyszínéül szolgált a maga közel 50 fős rönkszaunájával, amelyben körülbelül 1.5 tonna kő foglal helyet.

„Még soha sem voltam korábban Kerekdombon. Számomra szinte félelmetes volt a megrakott szaunakályha a maga hihetetlen kőmennyiségével. De jó volt, jól éreztem magam! Sőt, a szabadba nyíló ablakok jótékony hátasa miatt még levegő is volt a szaunában, nem csak hőség! :-) Bár a vasárnapi zsűrizés miatt pihenésre nem nagyon volt módom de az feltűnt, hogy ilyen kivételes alkalmak megtartásához egy kicsit lehetne több pihenőhely.”

LZ1

A legnagyobb különbség a Bajnokságot illetően az előző évekhez képest a szakmai, illetve a vendég ág szétválasztása volt.

„Úgy gondolom, hogy minden „nem mérhető” sportág, verseny egy nagyon adott pillanatra épülő szubjektív eredményre épül. Lehet hogy ami akkor tetszett, másnap már nem vagy akár fordítva.  A vendégeknek mindenképp jó, hogy a kedvenceit láthatja, szurkolhat neki és próbálja a sikereit az általa adott pontokkal támogatni, míg egy zsűris megmérettetés akár tovább is emelheti a szaunamestert, de akár rávilágítva hibáira a jövő felé megmutatja, hogy mit kellene tanulni. Persze van aki ad az értő, segítő szóra  és akad, akit bánt az esetleg nem jó eredmény. Szubjektív dolog a megmérettetés és nagyon nehéz annak súlyát megítélni hogy mi is a jobb.

„De rajtam kívül volt még 3 zsűritag. Az ő véleményük és értékelésük az ő értékrendjük. Számomra  a végeredmény majdnem az amit én láttam volna szívesen.” – válaszolta Zoltán arra a kérdésre vonatkozóan mennyire tükrözte válaszait a végeredmény. – „Másrészt lehet, hogy a másik 3 zsűri bizonyos dolgokat másképp látott. Az eredmény négyünk odafigyeléssel teli munkájának eredménye.

Minden pontozós rendszer valahol szubjektív is, de ahol nincs pont ott is van egyfajta rend, „értékelés”. Az új módszer érdekes éj informatív, bár nekem kicsit fárasztó volt hogy szaunából kirohanva értékelek majd kis pihenő után újra. Minden versenyzőnél beültem a programjára,  mert úgy gondolom akkor vagyok igazságos, hogyha minden produkciót láttam.”

A SzaunaClub-nál már hónapokkal a rendezvénysorozat előtt elkezdtük kommunikálni, hogy mire is lehet számítani az idei Bajnokságon, úgy véljük mind a versenyzők, mind a vendégek gyorsan kiigazodtak újdonságainkon – kíváncsiak voltunk zsűritagjaink hogyan látták ezt a kérdést.

„Minden újdonság bevezetésekor vannak fennakadások. Bizonyára itt is voltak, de én nem vettem észre problémákat. Így azt mondanám hogy nem volt gond az új szabályzattal.”

Köszönjük szépen a válaszokat Lendvay Zoltánnak!

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:

Utoljára frissítve: hétfő, 10 December 2018 09:02