hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

A hétvégi döntővel lezárult a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság – íme az eredmények!

Összesen 17 versenyprogrammal, több mint 1700 szaunáztatással dőlt el, kik lettek az idei legjobb szaunamesterek! Nem kedvezett az időjárás a Balmazújvárosban megrendezett VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság döntőjének, ettől függetlenül ezúttal is óriási volt az érdeklődés.

Sajnos a kedvezőtlen időjáráson túl technikai probléma is megnehezítette a rendezvény zavartalan lebonyolítását, így a szombati nap utolsó három versenyprogramját el kellett halasztani. Nagy köszönet illeti a szaunamestereket, akik a kályha megállásánál odaadóan önzetlenül, igazi csapatmunkában segítették elhárítani a problémát, illetve a belső szaunáknál pótfelöntésekkel kárpótolták a vendégeket.

Elnézést kérünk a vendégektől az elmaradt szaunaprogramokért! A szaunakályha meghibásodásának hátterében olyan műszaki hiba lépett fel, amire egy általános karbantartásnál nem biztos, hogy előre fény derült volna.

Szombat esete egy nagyon jó hangulatú parti volt a közeli étteremben – több mint hatvanan mentünk át a Múzeum Kávéház és Étterembe. Akiknek elmaradt a programja, mert a szauna megállt, ők megtartották az étteremben - poénból. Valóban nagyon emelkedett hangulatú este volt, amelyen részt vett vendég, részt vett szaunamester, zsűritagok és szervezők egyaránt.

balmazujvaros donto2

 

Az éjszaka folyamán a műszaki hibát sikerült elhárítani, amelynek köszönhetően másnap zavartalanul folytatódhatott a Bajnokság, amikor is az elmaradt szaunaprogramok is meg lettek tartva.

Orendi János programját külön rendben megtartottuk, míg Szathmári Katalin és Tótfalusi Roland versenyprogramja a zsűribizottság és vendégek által egyszerre lett értékelve. Így Nekik sajnos dönteniük kellett, hogy amennyiben külön programmal készültek közönségnek és szakmai zsűrinek, melyiket adják elő a versenyprogram alatt.

Őszintén mondhatjuk, hogy nagyszerű produkciókat láthattunk, program és program között egészen kis különbségekkel. A Bajnokság elsődleges célja, hogy motivációt nyújtson a szaunamestereknek, összehozza a szakmát, a vendégeket, lehetőséget teremtsen arra, hogy jobban megismerjék egymást és természetesen, hogy a versenynapokon legyen egy tisztességes, korrekt verseny.

A döntőbe való bejutás önmagában büszkeségre adhat okot, hiszen idáig valóban a legprofibb mesterek juthatnak el. Hogy kiemeljük, megszilárdítsuk a Bajnokság imént felsorakoztatott szerepét, ezért az első három helyezetten túl nem hirdettünk ki sorrendet a szaunamesterek között.

balmazujvaros donto

 

Ezt az irányt szeretnénk a jövőben is megtartani. Természetesen az évközi versenysorozatainkon, amelyek indítva lesznek a megszokott formában fognak zajlani, hiszen ez alapján dől el a döntősök névsora.

A verseny tisztaságának megőrzése érdekében a döntő zsűrijében nem négy, hanem 6 zsűritag szerepelt, akik párban értékelték a szaunamesterek versenyprogramjait.

 

Baráth Péter – Hollódi Gergely

Egri Csaba – Dankovits Zsuzsanna

Lendvay Zoltán – Zsebedics Tibor

 

A zsűritagok az utolsó percig nem tudhatták, hogy mi a verseny aktuális állása, hiszen nem pontokat, hanem értékeléseket adtak, melyből a rendszer generált pontokat.

Az értékelő lapok természetesen át lesznek nyújtva a Szaunamestereknek, akik ezáltal motiváltan tudnak fejlődni.

A SzaunaClubnak mindig is fő küldetése volt, hogy egy minél tisztább versenyt hozzon létre, amely által biztatni, építeni, segíteni tudjuk a szaunamestereket. Az elmúlt hét év alatt folyamatosan ezen dolgoztunk és dolgozunk is tovább, hogy próbáljuk kiküszöbölni az elfogult pontozásokat, a szubjektív véleményeket. Természetesen tökéletes rendszer nincs, de úgy véljük, hogy jó irányban haladunk.

Óriási gratuláció a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság nyerteseinek!

A közönség díjas versenyen:

1. Ambrus Bálint

2. Bartha Ferenc

3. Botos András

Szakmai ágon:

1. Ambrus Bálint

2. Tótfalusi Roland

3. Török Sándor

 

balmazujvaros donto3

Külön gratuláció Ambrus Bálintnak, aki MESTER 4-est csinált a Bajnokság alatt, ami azt jelenti, hogy a döntőn produkált kiváló munkáján túl mind a négy selejtező fordulón valamelyik kategóriában első helyezést sikerült elérnie.

 

Szívből gratulálunk minden induló szaunamesternek az egész éves munkájukért, felkészülésükért!

 

Lesz VIII. Magya Országos Szaunamester Bajnokság!

A szervezés már folyik, az előzetes tárgyalások alapján jövőre is Balmazújvárosban tervezzük megtartani a döntőt. Részletekről hamarosan tájékoztatást adunk! Bízunk benne, hogy jövőre is legalább ennyien nyomonkövetitek a Bajnokság eseményeit, velünk tartotok!

 


Köszönetnyilvánítás

Köszönjük a helyszíni támogatást a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőnek és vendégeinek, hogy ennyien eljöttek és őszinte visszajelzéseikkel, pontszámaikkal segítették az induló szaunamestereket! Köszönet továbbá a fürdő vezetőségének a hozzátett - éjszakába nyúló - munkájukért, hogy a váratlen probléma mielőbb elháruljon. 

Köszönjük a támogatást fő szponzorainknak, a Harvia és a Saunabau támogatásának, akik nélkül ez a rendezvénysorozat ilyen színvonalon nem jöhetett volna létre.

Köszönjük az Oshadhi Hungary-nak a támogatást!

Köszönet a Saunaboulevard Kft-nek és Lendvay Zoltánnak a támogatásért.

Köszönjük a zsűri tagoknak kitartó munkájukat, hogy szakmai tudásukkal hozzájárultak a szaunamesterek fejlődéséhez!

Köszönet továbbá mindazon szaunamestereknek akik jelenlétükkel, versenyen kívüli produkciójukkal emelték a nap színvonalát és segítették új élményekhez a szaunázni szerető vendégeket.

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés:
Utoljára frissítve: szerda, 01 May 2019 15:55