hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Interjú Hollódi Gergellyel, a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság zsűritagjával

Idén a Bajnokság még a megszokottnál is izgalmasabb fordulókkal zajlott le, hiszen mindannyiunk számára rengeteg újdonságot tartogatott. Többek között alapvető átalakításon esett át a pontozási rendszerünk, megnyúlt a fordulók hossza, minden forduló más-más programmal kecsegtetett, de természetesen megtartottunk néhány hagyományt is. Így a második forduló például a klasszikus SzaunaShowra, az előző években megszokott Bajnokságok elemeire épült. Összességében úgy véljük egy remek versenysorozaton vagyunk túl, amely a Szaunamesterek érdekeit képviselte szakmai és kapcsolatépítés szempontjából egyaránt.

A Bajnokság lezártával ismét egy interjúsorozattal készülünk Nektek a zsűri Tagjaival, hogyan értékelik az idei évet. Az alábbi sorokban Hollódi Gergely aromaterapeutával készített interjús beszélgetésünket olvashatjátok.

„Nagyon jól éreztem magamat a döntőben és az előző fordulókon is. Folyamatban nézve, a szaunamesterek láthatólag igen sok energiát fektettek a felkészülésbe az egyes fordulókat és a döntőt is beleértve. Azt gondolom, hogy az első helyezett megérdemelte a győzelmet bár volt akit viszont előrébb vártam volna.” – nyilatkozott Gergő, akinek kiemelt feladata a Szaunamesterek illóolaj használatának értékelése volt.

A rendezvény egyik fő célja a Szaunamesterek közötti összetartás növelése, az, hogy szakmailag tudják egymást támogatni. Mi a véleményed, sikerélménynek könyvelhetjük-e el a Bajnokságot ilyen szempontból is? 

Kvázi külsősként is azt láttam, hogy szinte mindegyikük igen készséges és segítőkész egymással. Rendszeresen tapasztaltam, hogy egymásnak segítettek például a zene indításánál vagy a bekészülésnél, elpakolásnál. Mindezt önzetlenül, habár tulajdonképpen versenytársakról beszélünk. A közös vacsoráknál is látszott, hogy jól megvannak egymással.

Hogy értékeled így a Bajnokság lezártával a teljes versenysorozatot?

Mivel ez volt az első szaunabajnoksági élményem, ezért még 'zöldfülű' vagyok, de úgy láttam, hogy rengeteg rajongó szinte minden fordulón ott volt és végigülték a programok nagy részét, ráadásul úgy, hogy a fordulók egymástól akár 3-400 kilométerre voltak. Na erre azt mondom, hogy tényleg komoly hobby!

donto1

Az elmúlt hét év alatt folyamatosan azon dolgoztunk és dolgozunk is tovább, hogy próbáljuk kiküszöbölni az elfogult pontozásokat, a szubjektív véleményeket. Mi a véleményed az átalakult pontozási rendszerről, sikerült-e közelebb kerülni célunkhoz?

A régit nem ismertem, de ezt elmagyarázták, és menet közben beletanultam a nem az én szakterületemre vonatkozó dolgokba is. 

Érdekes volt, szerintem ahol lehetett tényleg objektíven lettek összeállítva a kérdések és a lehetséges válaszok. Minimális volt a szubjektív lehetőség. Például ha valaki elejtett egy eszközt azt nem lehetett máshogy értékelni, csak úgy, hogy abban az adott kérdésben nem lehetett maximumot adni. 

Amiért engem felkértek, az az illatok területe volt. Itt én egy kicsit jobban árnyaltam volna, illetve a tapasztalat alapján mindenképpen finomítunk a következő Bajnokságra. Ja és a zsűritársaim pedig igazi partnerek voltak és azt hiszem jól tudtunk együtt dolgozni velük, remélem jövőre is együtt pontozhatunk."

Hogy kiemeljük, megszilárdítsuk a Bajnokság motiváló szerepét, ezért az első három helyezetten túl nem hirdettünk ki sorrendet a szaunamesterek között. Mit gondolsz erről a döntésünkről?

Ahogy az angol mondja fairplay. Szerintem a lényeg amúgy is a részvétel volt, hisz aki a döntőben volt az már nyert, a habár talán voltak, akik szerették volna látni nyilvánosan is az eredményüket de végső soron mindenki megkapta az értékelését és a pontszámokat.

Mit emelnél ki, mi tetszett a legjobban a teljes versenysorozatban?

Ami a legtöbbször lenyűgözött az a kreativitás volt. Főleg az improvizációs forduló volt érdekes Bükfürdőn. Ott a szerencse és a kreativitás egyaránt próbára tette a versenyzőket. Néha bevallom magamban mosolyogtam egy-egy tematikán, de végső soron mindegyiket élveztem."

Hogy értékeled a fürdők helyszíneit, a fürdők munkáját?

Mindegyik helyszín jó volt, rendben tartott, a kollégák segítőkészek és érdeklődők. Nekem talán Bükfürdő, aztán Makó jött be leginkább.


Nagyon köszönjük Hollódi Gergelynek nyilatkozatát és a Bajnokság alatt nyújtott munkáját!

Bízunk benne, hogy jövőre is legalább ilyen élményekben gazdag Bajnokságnak lehetünk részesei - a szervezés már folyik! Kövesd nyomon weboldalunkat, ahol elsőkézből tájékozódhatsz a Bajnoksággal kapcsolatos újdonságokról!

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:

 

Utoljára frissítve: hétfő, 13 May 2019 08:58