hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Interjú Lendvay Zoltánnal, a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság zsűritagjával

A Bajnokságokon az egyik legfontosabb szerep jut a zsűritagok részére, akik nem csupán szakmai felelősséget vállalnak, de bizony fizikailag is magas próbának vannak kitéve, hiszen a programokat feszült figyelemmel kell végigkísérniük. A zsűri tagjai között foglalt helyet az idei Magyar Országos Szaunamester Bajnokságon Lendvay Zoltán is, aki interjús beszélgetésünkben számol be a fordulókon szerzett tapasztalatairól, élményeiről.

"A forduló utolsó eseményének csak 2. napján vettem részt. Így a teljes döntőről nincs valós képem, de a vasárnapi rendezvényen jól éreztem magam. – válaszolta Zoltán arra vonatkozóan, hogy érezte magát a Döntőn, hogyan értékeli a rendezvényt. - „Úgy gondolom, hogy a Szaunaclub eddigi versenyei sokkal inkább a közönségnek mint értékelőnek szólt, kivéve az idei évet, mikor pár, erre felkért személy objektív képet próbált kialakítani, azaz zsűrizett.

Én nagyon remélem, hogy mindenki elégedett a munkánkkal. A döntő pedig úgy érzem, arról szólt, amire kitalálták a szervezők: egy tényleg tiszta megmérettetés volt. A szaunamesterek pedig számomra egy nagyon jó képet mutattak. Összefogtak, segítették egymást. Bár keveset voltam velük együtt, de nem éreztem, hogy vérre menő lett volna bármi is. Voltak kis villongások, de szerintem ez bőven belefér, hiszen még is csak egy záróesemény volt Balmazújvárosban.

Zoltán

Számításaidnak megfelelő eredmények születtek? 

"Lehet fura, amit erre válaszolok. Nem voltak számításaim. Két fordulón és a döntőn voltam jelen. Mindig igyekeztem korrekt lenni, aki ott volt, annak benn voltam a programján. Persze más kezdéskor végig figyelni valakit és este felé, de úgy gondolom, hogy az eredmények megmutatták a törekvésünket. Persze minden értékelés okozhat valakinek kisebb-nagyobb értetlenséget, de mivel nem egyedül zsűriztem hanem többed magammal, így gondolom a több szem többet lát elv miatt is az eredmények objektívnek vehetők.

A versenysorozat egyik fő célja, hogy közösséget kovácsoljon, hogy közelebb hozza egymáshoz a szaunásokat. Véleményed szerint mekkora az összetartás a Szaunamesterek között? Miben nyilvánul ez meg? 

Összetartás? Nos, el kell látogatni egy versenyen abba a kis szekcióba, szobába ahol a mesterek készülnek. Nincs rivalizálás, közösséget alkotnak, beszélgetnek, segítik egymást. És egy összetartás szerintem nem ott nyilvánul meg igazán, ahol össze vannak képletesen zárva egy helyre, hanem ha ezen kívül is segítik, keresik egymást. Viszont a versenyen kívüli kommunikáció megítélése már nem az én dolgom.

Hogy értékeled így a Bajnokság lezártával a teljes versenysorozatot? 

2 forduló és 1 döntő után úgy gondolom, hogy az idei forduló is hozott valami újat úgy a vendégeknek, mint a mestereknek is. Ha sokan jól érezték magukat, akkor mindenképp sikeresnek tartom a bajnokságot.

Mi a véleményed az új pontozási rendszerről? 

Az új dolgok szerintem nem elsőre alakulnak át maradandóvá. Kell változtatni rajta, kell alakítani de ezek apróbb, a háttérbe levő módosítások, ami kifelé a pont eredmények alakulására nem hat, inkább a "felhasználói élményt" kell javítani. Egy-egy program után igen csak oda kellett figyelni a sok kérdést tartalmazó értékelőlapra.

lendvay

Mit gondolsz arról a döntésről, hogy nem hirdettünk az első három helyezetten túl rangsort? 

Erről nekem mindig volt véleményem. Azaz nem számít, hogy ki hol végez, csak érezze jól magát. Ha jól érzi magát az illető, valószínűleg újra és újra megméretteti majd magát. Másrészt pedig szerintem bőven elég az első 3 versenyzőt sorba állítani, de 1-2 hónap vagy év múlva talán senki se mondja meg, hogy ki hol végzett a dobogósok közül. Vallom, hogy ott kell lenni, jól érezni magunkat és nem arra figyelni hogy ki hányadik lett.

Mit emelnél ki, mi tetszett a legjobban a teljes versenysorozatban? 

3 alkalombóli részvételből nekem az tetszett, hogy volt hangulat az eseményeken, és hogy az itt-ott tapasztalható rivalizálásnak, széthúzásoknak nyoma se volt. Nem számított ki honnan jött, hol tanult vagy épp hol dolgozik. Csak a hangulat. Én ezt vettem észre és számomra ez jelentette a legtöbbet. Illetve az, hogy az I. fordulón akik részt vettek, mennyire fontosnak találták annak szellemiségét. Személy szerint örülnék, ha az ott tapasztalt figyelem és hangulat a "Csillagok a szaunában" rendezvényen is érezhető lenne majd.

Hogy értékeled a fürdő helyszíneit, a fürdők munkáját? 

Nem szeretnék egyetlen helyet és fürdőt sem kiemelni. Én bízom benne, hogy lesz még olyan rendezvénysorozat, ahol a szaunamesterek és a vendégek nem egyfajta csodabogarak. Még mindig úgy érzem, egy picit, hogy a szaunázás és minden ami ehhez kapcsolódik egyfajta megtűrt dolog a fürdők világában. Ameddig pár helyszín, fürdő nem lép egy nagyot és nem alakít ki olyan szaunavilágot, ami tényleg annak is terveztek és nem utólag alakítottak ki, ez a mostohagyerek állapot nem változik meg. Ennek ellenére jó látni a tenni akarást a helyszínek részéről, de öröm lenne, ha változna ez a világ.

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Utoljára frissítve: csütörtök, 23 May 2019 15:05