hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

70 fős szaunával gazdagodott a siófoki Galerius Élményürdő – interjú Balogh Renáta fürdővezetővel!

A VIII. Magyar Országos Szaunamester januári állomása a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, ahol csupán néhány nap és átadásra kerül a wellness részleg legújabb ékessége, a 70 fős Szauna Colosseum! Az új szaunáról, valamint a Bajnokság előkészületeiről Balogh Renáta fürdővezető adott nyilatkozatot a SzaunaClubnak.

 Rengeteg Szaunamester jelentkezett, hogy megmérettesse magát a 2019-20-as versenysorozatban. A neveket már közzétettük a SzaunaClub Facebook esemény oldalán, ahol folyamatosan közöljük az újdonságokat. Mit szóltok az óriási túljelentkezéshez?

Nagyon örülünk neki, hogy ilyen népszerű a verseny és örülünk, hogy ismét a programsorozat részesei lehetünk! Az utóbbi két évben kimaradtunk belőle – a rendezvény kicsit kinőtt bennünket. A közelmúltban azonban elkészült az új 70 fős látvány szaunánk, így ismét a helyszínek között szerepelünk!

Milyen további fejlesztéseken esett át a fürdő és mit lehet tudni az új szaunáról?

Gépészeti felújítások folyamatosan történnek, melyek komfortosabbá, érezhetően jobbá teszik a Vendégek számára a fürdőzést.

Ami igazán látványos fejlesztés, az a most elkészült szaunánk, mely a Szauna Colosseum névre hallgat. Jelenleg ez a legnagyobb, legimpozánsabb, leglátványosabb újdonságunk Vendégeink számára. A neve kettős dologra utal. Az egyik az, hogy a Galerius Fürdő római stílusban épült. Ez elég sok belsőépítészeti elemben megjelenik és erre akartunk utalni a Szauna Colosseum névvel is. Illetve 70 fő befogadására alkalmas, így hazai szinten a nagyobb méretű szaunák közé sorolható - ez a név pedig a nagyságát is tükrözi.

Ezelőtt két alagsori szaunánk volt üzemben. Egy alacsony hőfokú bioszauna, illetve egy 35 fős finn szauna. Ez a 35 fos szauna volt az, amelyben állandó jelleggel telt házzal mentek a programok. Ez korlátja volt a nagyobb rendezvények megtartásának. Mivel a bioszaunát kevesen használták, ezért úgy gondoltuk, hogy a kettőt egybevonjuk és így lett a 70 fős a szaunánk.

siofok galerius2

 

Felszereltség, kialakítás tekintetében ráadásul nem is akármilyen szauna! Hogy sikerült mindezt megálmodnotok?

Ez annak is köszönhető, hogy az új szauna kialakításakor a szaunamestereket is bevontuk a gondolkodásba és közösen alakítottuk így ki a szaunát. A fényeket, a hangtechnikákat a trendeknek megfelelően helyeztük el benne. Maga a kialakítás is úgy történt, hogy a szaunamesterünkkel folyamatosan konzultáltunk. Aki szerelte a hangtechnikát-fénytechnikát Ő maga is szaunamester, tehát annyival könnyebb volt a helyzetünk, hogy csupa szakember vett bennünket körül. Így most mindenki elégedett vele.

Nagyon jól kialakítottuk a légtechnikát is, ami egyébként szintén nagyon sok helyen probléma Magyarországon. Egy ilyen nagyméretű szaunánál már központi kérdés a szellőztetés. Át kellett fúrni a mennyezetet, a födémet a szabad levegőre és így tudjuk biztosítani a friss levegőt ventilátoros megoldással.

Mikor lehet használatba venni?

A szauna designához hozzátartozó oszlopok készülnek még. Próbaüzemet már tartottunk. Szükség is lesz rá, hiszen egy nyárzáró, szezonzáró partink már volt és aztán szeptember utolsó hétvégéjétől folyamatosan rendezvényeink lesznek. A következő program a Szaunázók Hétvégéje lesz október 4-6. között, ahova szeretettel várunk minden Érdeklődőt!

Egyébként az oszlopok elkészüléséig már csak bő egy hét van hátra és aztán teljesen használatba vehető a szauna.

A szauna teljes nyitva tartási időben - hétköznapokon 17-21-ig, szombat-vasárnap pedig 09-től 21-ig – elérhető lesz. Szaunaprogramok szerdánként lesznek – ezek a már megszokott szauna szerdák - , illetve péntek, szombat, vasárnap. De természetesen programokon kívül is be lehet ülni melegedni.

siofok galerius

 

Ha még fel tudod idézni, milyen visszajelzések érkeztek a 2017-es Bajnokságról, amikor utoljára megfordultunk Nálatok?

Abszolút a fejemben van, hiszen mindegyik sikeres rendezvény volt - minden évben telt házzal működtek a programok. Olyannyira, hogy előfordult, hogy én sem fértem be programra. Egész biztosan nagy sikerű volt és szerettek is itt lenni Látogatók. Ehhez hozzájárul, hogy földrajzilag is jó Siófok elhelyezkedése - szinte az ország közepe. A jól kiépített úthálózatnak, kiváló infrastruktúrának köszönhetően könnyen és gyorsan megközelíthető. Valamint az egész versenysorozatnak egy nagyon jó híre van, nagyon jók a szervezők, így nagy öröm, hogy ismét a részesei lehetünk.

Készültök-e valami extra meglepetéssel, kiegészítő programmal a Bajnokságra?

Molnár István és Pusztai Julcsi egészen biztosan készülnek meglepetéssel, de erről egyelőre még nem hullt le a lepel.


 

Várunk szeretettel Téged is január 25. és 26. között a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központban! A regisztrációs felületet hamarosan megnyitjuk!

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 26 September 2019 13:10