hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Újabb nyolc szaunamesternek nyújthattuk át az oklevelet Martfűn! – interjú Dankovits Zsuzsanna szaunamester oktatóval

Idén először rendeztünk Martfűn szaunamester képzést, mely 2020.09.24. és 27-e között valósult meg a Martfű Termál SPA wellness világában Dankovits Zsuzsanna szaunamester oktató vezetésével, aki örömmel számolt be a négy napos képzésről. Az alábbi sorokban Zsuzsannával készült interjúnkat olvashatjátok, melyből kicsit közelibb képet kaphattok, hogyan is néz ki egy szaunamester képzés a SzaunaClubnál!

 

Hogyan összegeznéd röviden a négy nap eseményeit?

„Nagyon pörgősek voltak a napok. Délelőtt az elméleti anyag átadása zajlott, a délutáni órákat pedig az alapvető gyakorlati részek elsajátítására fordítottuk. Rengeteg időt töltöttünk a szaunában, de emellett a kabinon kívül is lehetőséget adtunk a legyezéstechnikai elemek gyakorlására.

A képzés hatékonyságát növelte, hogy voltak olyan Hallgatók, akiknek azért már jelentős előképzettségük volt, így Velük a magasabb szintű technikai elemek is fókuszba kerülhettek.

A képzés mindenképpen sikeres volt, hiszen végül nyolc, komoly célokkal rendelkező, tehetséges szaunamester tanonc vehette át a szaunamesterséget igazoló tanúsítványt!”

Mesélj egy kicsit a frissen vizsgázott szaunamesterekről! Honnan érkeztek, milyen elképzeléseik vannak a jövőt illetően?

„Jöttek az Alföldről, Budapestről, Szolnokról és persze Martfűről is. Fontos leszögezni, hogy általánosságban nézve a jelentkezéseknél megfigyelhető, hogy a motiváció valódi oka nagyon széles skálán mozog. Van, aki évek óta szaunáztat, van saját szaunája is és kimondottan azzal a céllal érkezik, hogy az egészséges szaunázást komplexen elsajátíthassa. Mert bár eddig szaunáztatott, de szeretne több információt nyújtani a Vendégeinek. Például, hogy milyen hatással van a szauna az immunrendszerre, a keringésre és még sorolhatnám.

Most például volt, akit hasonló célok motiváltak, mint annak idején engem, tehát hogy versenyezni tudjon, illetve, hogy mélyebben bele tudjon tanulni a szaunáztatás folyamatába.”

Ezek szerint van olyan frissen végzett diákod, akivel hamarosan a versenyeken is összefuthatunk?

"Hárman szinte biztosan ott lesznek az idei Bajnokságon!"

martfu szaunamester kepzes 2020 szaunamesterek

Ez nagyon izgalmasan hangzik! Mennyire kovácsolódott össze a Csapat ez alatt a néhány nap alatt?

„Nagyon-nagyon jó Csapat lett! Ráadásul volt szerencsénk nagyon sok rutinos szaunamesterrel is találkozni! Többek között Török Sándor segített nekünk, valamint Gáza és Ildikó, akik a helyi fürdőnek az oszlopos szaunamesterei, továbbá Szívós László és Sallai János is tiszteletét tette.

Tehát ők mind-mind hozzásegítették ezt a Csapatot ahhoz, hogy egy hihetetlen jó közösséget formáljon! Ami igazán jó érzés volt, hogy több Vendég is azt mondta, hogy egy nagyon jó társaság, igen jó csapat verődött össze.”

Látogatható a fürdő, amikor zajlik a szaunamester képzés? A Vendégek beülhetnek ilyenkor is a programokra?

„Igen, és mivel a Tiszántúlon már nagyon régóta nem volt hasonló képzés, ezért óriási érdeklődést keltett az esemény! Elég sok Vendég is megjelent és persze az is nagy hatással volt, hogy én magam is szóltam szaunamester és vendég oldalról ismert szaunás ismerőseimnek, így elég szép számmal jöttek össze, és segítették a munkánkat.

Szeretném kiemelni két szaunás társamat, Nagy Marcsit és Farkas Mártit, akik éppen a vizsgaprogram alatt gyönyörűen kezelték, amikor egy vendég a lehető legtöbb szaunás szabályt megszegve fürdőnadrágban és papucsban szeretett volna beülni a kabinba törököző nélkül.

Szaunamesterként a mi dolgunk, és a mi tisztünk, hogy a helyes szaunázást népszerűsítsük, a vizsgaprogramok alatt pedig természetesen szigorúan tilos volt belépni a szaunakabinba törölköző nélkül, papucsban és fürdőnadrágban.

A vizsgaprogramokat egyébként nem szabad megzavarni, de nagyon-nagy örömmel vesszük a külsős vendégeket ilyenkor, hogy mindenki láthassa azt, hogy a szaunamester a vendégért van és a helyes szaunázást népszerűsíti, a szabályokat pedig mindig elmondja szaunázás előtt, és a szaunakabin elhagyása után is.”

Hogy érezték magukat a Vendégek? Kaptatok visszajelzést?

„Igen, és nagyon jó volt a hangulat! Megemlíteném, hogy a hétvégén éppen egy búvár edzés is zajlott mellettünk és be tudtunk csábítani a búvárok közül jó párat. Az egyik búvárnak annyira megtetszett, hogy milyen fantasztikus hangulatot teremtettek a Szaunaclub szaunamesterei, hogy később felkeresett, hogy ő is szeretne szaunamester lenni, szeretné elvégezni a szaunamester képzést!

Visszatérve arra, hogy kit mi motivál a jelentkezésre - ő például nem feltétlen azért szeretne a szaunamester képzésen részt venni, mert szaunamester akar lenni, hanem mert szeretné ő is azt a hangulatot, azt az energiahullámot és mind azt a sok jót átadni más vendégeknek, amit ő kapott tőlünk.

„Adni és kapni” - ez mindig egy nagyon fontos dolog, és mi akkor tudunk adni, ha kapunk a vendégtől pozitív visszajelzést.”

Mi az, amit még megosztanál olvasóinkkal, akik tervezik a jelentkezést, mire számíthatnak a képzésen?

„Amit muszáj kiemelnem, hogy mindenképpen érdemes a képzésre picit szellemileg és testileg is felkészülni. Minden igyekezetünkkel az egészséges szaunázást népszerűsítjük, de sajnos mi szaunamesterek nem mindig a szaunázás pozitív, és áldott hatásait érezzük, hiszen nagyon-nagyon kimerültek voltunk a 4. nap végére. Minden egyes nap minden délután bent voltunk a szaunában és ez azért egy picit megterhelő.

Sokszor persze csak a padon ültünk, viszont mindig volt egy szaunamester, aki dolgozott és utána visszajött a következő programra, értékeltük egymást. Tanulás szempontjából javasolt minden programon bent ülni, de nem szabad megfeledkezni a szervezet tűrőképességéről sem.”

Neked ez volt az első Szaunamester Képzésed. Még egy pár szóban meséld el kérlek, mennyire vagy elégedett a munkáddal? Mikor láthatunk legközelebb, mikor lesz a következő képzésed?

„Nagyon figyelnem kellett, hogy jól osszam be az erőmet, illetve hogy a mögöttem álló 7 éves gyakorlati tudást megfelelően ültessem át az elméleti képzésbe. Kaptam dicséreteket, de próbálom ezt nagyon óvatosan kezelni, és inkább összpontosítani.

Természetesen lesz még képzésem! A naptáram az telített idén, egyrészt a zalakarosi Bajnokság miatt, ahol a zsűri tagjai között leszek. Legközelebb előreláthatóan januárban fogunk tudni ismét szaunás oktatást tartani.”

Jelentkezési lapAmennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: