hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

A szaunamester képzésről – Gyorstalpaló? Korántsem!

Sokan nem tudják elképzelni, hogyan is zajlik a SzaunaClubnál a szaumanester oktatás, mire számíthat az, aki belevág. Következő cikksorozatunkban Szabó Zoltán szaunamester oktató segítségével nyújtunk betekintést a képzés azon pontjaiba, amit mindeddig homály fedett.

Gyakorlat és elmélet teljes harmóniában

Külső szemszögből a szaunamesterség teljes mértékben gyakorlati alapokra fektetett szakmának tűnhet, holott rengeteg elméleti részt is el kell sajátítani ahhoz, hogy valóban mesteri szintre emelkedjen a tudás. Ehhez pedig a jól felépített, tematikus tanterv elengedhetetlen.

„A tananyag, amint keresztül végigvezetjük a résztvevőket az összes kapcsolódó információn, kezdve a szaunák kialakulásától a típusain, élettanon, elsősegélynyújtáson át egészen a felöntések kivitelezéséig, tipizálásáig, jelenleg közel 200 oldalt ölel fel.

Ebből persze rengeteg a kiegészítő információ és az apró betűs rész. Emiatt fontos az elméleti képzés. A lényeg ott van kiemelve. Mert egy dolog elolvasni a tényeket, de az elméleti képzésen válaszokat adunk a „miért”-ekre.” – avat be a Zoltán az elméleti órák fontosságába – „Esettanulmányokkal, saját tapasztalatokkal egészítjük ki. Nem elég látni, hogy dolgozik egy szaunamester a gyakorlatban. Tudni kell, mit miért tesz. Plusz egy biztos elméleti tudás a vendégek közt már fél siker.”

book 1867716 960 720

Akkor rántsuk le végre a leplet!

A képzés négy napos, ami minden nap elméleti oktatással kezdődik, majd az ebédszünetet követően jöhet a mélyvíz!

„Az első nap a gyakorlat nagyjából egyfajta „beszoktatás”. Először bemutatok egy alap szaunaprogramot. Az alapképzésen még nincs zene, nincs jelmez, nincs cirkusz. A szaunamesternek meg kell tartania egy alap programot, illattal, sörrel, krémmel, peelingel, a felépített tematika szerint. Illetve átadom a tapasztalataimat, hogy hogyan is fogják megtalálni minden egyes közönséggel a közös hangot, hiszen a szaunamesternek tudni kell a közönséghez alkalmazkodni.

Az alapképzésen én nem véletlenül kérem a hallgatókat, hogy kommunikáljanak a vendégekkel a szaunában, hogy oldódjon a hangulat, plusz sokkal jobban megismerem a jellemüket.

Az első nap, miután bemutattam egy alap program felépítését, száraz gyakorlással kezdünk, ahol megtanítom az alapmozdulatokat. Vannak hallgatók, akik már úgy érkeznek, hogy az internetről megtanultak rengeteg mindent és hellyel-közzel megy is nekik, de a képzésre azért van szükség, mert nem mindent lehet minden helyzetben alkalmazni.

Szóval az első napon, miután megtanulták az alaplegyezéseket, bemegyünk a szaunába és mondom, hogy mikor mit kell csinálni. Milyen sorrendben, milyen intenzitással, hogy érdemes felépíteni, mikor érdemes szellőztetni. A kulcsszó természetesen itt is a vendég igényéhez való alkalmazkodás.

A második napon már önállóan kell a programstruktúrát felépíteni és hozzávesszük a krémeket, pakolásokat, speciális felöntéseket. A harmadik napon pedig az önálló kommunikációt.

A negyedik nap délelőtt az elméleti vizsga van, délután pedig a gyakorlati, ahol mindent együtt visszakérek.”

 

Négy nap alatt bárkiből lehet szaunamester?

„Minden oktatások felmerül a kérdés, hogy meg lehet-e bukni? Meg lehet. Nem úgy működik, hogy befizetik a tanfolyami díjat és már borítékolva is van a papír. Megvannak azok a pontok, amit a vizsgán kötelezően visszakérek és meg vannak azok is, ami miatt azonnal félbeszakítjuk a vizsgát. A legtöbb vizsgára be szoktam hívni egy végzett kollégát is, mint külső szemlélőt és kérem, hogy értékelje, hogy több oldalról meg legyen támogatva a végeredmény.”


 

 Miben változott a szaunamesterség az elmúlt években? A SzaunaClub nyomon követi az innovációt is >>

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés:

 

Jelentkezési lapAmennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: