hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

A szaunamestereket sem kerüli el az innováció!

Szabó Zoltán szaunamester oktatásának egyik alapcélja, hogy a frissen végzett szaunameseterek bárhol, bármilyen közönség előtt helytálljanak. Interjúsorozatunk folytatásában megtudhatod, milyen újdonságokat ígér a SzaunaClub!

„Vannak olyan szaunamesterek, akik fürdőkben dolgoznak, csak szaunaesteket tartanak és igaziból a vendégkörük nagy része törzsvendégekből áll. Én felkészítem őket arra, hogymire kell odafigyelni, ha egy teljesen új környezetben egy folyamatosan váltakozó vendégkör előtt kell dolgozni.”

 

„A vendég és a szauna sehol nem alkalmazkodik a szaunamesterhez”

Mint minden szakma, a szaunanesterség is időről időre továbbfejlődik, nem csak a technikák változnak, a munkaköri feladat is bővül. A SzaunaClub tananyaga folyamatosan leköveti ezeket a változásokat:

„Amikor én tanultam, tanítottak nekünk kétféle legyezés technikát, meg a szaunában való mozgást, minimális elmélettel. Ma ez teljesen megváltozott. Sokkal összeszedettebb, sokkal kidolgozottabb. Én a szaunában a hallgatóknak mozgást is tanítok, olyan értelemben, hogy „a mozgás, mint nonverbális kommunikáció”, hogyan viselkedjenek, hogyan és mikor beszéljenek, hogy tartsák a szemkontaktust.

Emellett tanulnak illatkeverési alapismereteket és az illatok használatát a szaunában. Régen nem gondolkodtunk sokat, bevittük a kis üvegcséket és ott öntöztünk. Ma már tudjuk, hogy ez egyfelől időt vesz el, megtöri a program lendületét és az olajnak sem tesz jót. Ezért megtanítom a különböző felhasználási formákat és az illatok kiválasztását.

Ezek mellett fontos az élettan, hogy milyen fiziológia folyamatok zajlanak a szervezetünkben, a szaunában és természetesen külön témakör a betegségek és különböző akut esetek felismerése és a problémák kezelése, megoldása.”

door 672999 960 720

És akár te magad is lehetsz újító!

A szakma legnagyobb szépsége, hogy akkor leszel a legjobb, ha a saját egyéniségedet is beleteszed. Ettől lesz változatos, ettől lesz kihívásokkal teli!

„Van persze egy sztenderd, ami mentén elindulunk, de kérem is, hogy mindenki a saját egyénisége szerint dolgozzon. Ha van egy mozdulat, ami neki másképp kényelmes, mutassa meg és együtt kitaláljuk, hogy az úgy jó-e. Pont ez az, ami előre viszi az egyént. Nincs lekorlátozva. Megvannak a kötelező és alap dolgok, amiket tudni kell, de azon túlmenően, ha valakinek saját ötlete van, szívesen fogadom, mert ha sikeresen hajtja végre és az ötlet jó, akkor az büszkeséggel tölti el, és plusz lendületet kap.”


<< A szaunamester képzésről - Gyorstalpaló? Korántsem! [] Hogyan válhatsz igazán jó szaunamesterré? >>

 

Jelentkezz képzésünkre most!

Jelentkezési lapAmennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: