hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Vendégből szaunamester?

Évek óta jársz szaunázni és mindig csodálattal tekintetted a szaunamesterek tevékenységét? Talán el sem hiszed, de nagyon sokan pontosan ugyanúgy, mint te magad, a közönség soraiban ültek mielőtt maguk is a forró levegő uraivá váltak! „Miből lesz a cserebogár”, avagy honnan indul a szaunamester pályafutás?

„Mindenhonnan.” – adja meg a választ a Szabó Zoltán, szaunamester oktató kérdésemre – „Sokukat fürdők, szállodák íratják be, hogy minőségi szolgáltatást tudjanak nyújtani az egyre kifinomultabb igényű vendégeknek. Sokan vannak, akik évek óta élvezik és csodálják a munkának és kedvet kaptak. Illetve vannak, akik pedig ebben szeretnének dolgozni, akár külföldön és tudják, hogy nem elég csak a tudás és csak a papír. Ma már mindkettőre szükség van, hisz hiába a tehetség, számos helyen oklevél hiányában lehetetlen az elhelyezkedés. Valamint, ahogy már szó volt róla, az igazi magabiztosságot a mögötte álló tudás adja. Többeket ér meglepetés a képzés első napján, hogy ez egy sokkal összetettebb munka, mintsem az kívülről látszik.”

Aki régóta szaunázik, tudja, hogy a szaunaprogramok alatt csak úgy repül az idő, a legtöbben pedig felfigyelnek rá, hogy hogyan képes valaki a magas hőmérséklet ellenére ilyen intenzív feladatokat produkálni. A kulcs a fokozatosságban rejlik, a kezdetekben pedig nagy előny, ha tudod mire is vállalkozol!

„Én úgy kerültem a képzésre, hogy előtte összesen nem töltöttem 10 percet szaunában egész életemben. Nem volt egy jó élmény. Azóta viszont megtanultam bánni azzal a közeggel, ami bent vár. Nagyon fontos része a mentális felkészültség, amit csak a gyakorlat ad. Ezért a képzésen, amikor egy nap 8-10 szaunaprogramot csinálunk, amellett, hogy én végigülöm mindegyiket, kérem a hallgatókat, hogy jöjjenek be minél többre. Egyfelől mert látják a társaikat és tudnak nekik adott esetben segíteni, másfelől pedig átáll az agyuk. Nem azon kezdenek kattogni, hogy „jaj de meleg van”, hanem hogy igen, még ezt is kibírják. Persze figyelek mindenkit és adott esetben ki is küldöm őket, nehogy túlzásba vigyék. A jóból is megárthat a sok.

 felontes 01

Előnyben a színpadi tehetségek, egészségügyben dolgozók – és minden sportoló!

Ahhoz, hogy valaki szaunamester legyen semmilyen előképzettség nem szükséges, azonban van néhány tulajdonság és tapasztalat, amelynek birtokában előnnyel indulhatsz!

„Habitus és motiváció. De pozitívum, ha valakinek egészségügyi végzettsége van, mert nagy magabiztosságot ad az esetlegesen felmerülő problémákra való reagálásban. Nagy előny, ha valakinek színpadi, színészi, táncos, vagy sportoló előélete van. Nekik nem idegen a folyamatos figyelem, illetve nagyobb az állóképességük. Valakinek rádiós és zenei múltja van. Ők kimondottan jó érzékkel nyúlnak a zenékhez és a show elemekhez. Ebből is látszik, hogy mennyire összetett dologról beszélünk, és hogy milyen kulcstényezőknek kell összhangban lenni ahhoz, hogy valaki profi szaunamester lehessen.”

Minél több dologban próbáltad ki magadat, annál nagyobb sikered lesz, hiszen az ott szerzett tapasztalatok átültethetők!

„Ha valaki olyan sportot űz, amihez állóképesség kell, az nagyban segítheti a munkáját. De ezek mellett, ha valaki ugrókötelezik, ritmikus gimnasztikát űz, táncol, de felesleges is sorolni, szinte minden sportban vannak olyan elemek, amiket integrálni lehet és még különlegesebbé, még egyedibbé teheti vele a munkát, mivel esetleg az ő általa profin űzött sportágban vannak olyan gyakorlatok, mozdulatok, amik más szaunamestereknek eszébe sem jutnak, mivel nem ismeri.


 

<< Hogyan is válhatsz igazán jó szaunamesterré? [] Személyiségfejlődés - szaunamester bárkiből lehet? >>

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés:

Jelentkezési lapAmennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: