hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Ilyen vizsgázni a SzaunaClubnál

Tóth Ditkével folytatott interjúsorozatunk utolsó felvonásában Ditke a SzaunaClub képzését követő vizsga élményéről számolt be. Ezen felül pedig kíváncsiak voltunk, hogy oklevéllel a zsebében, mik a tervei a jövőre vonatkozóan? :-)

Mennyire érezted nehéznek a vizsgára való felkészülést?

„A vizsga két részből állt, egy elméleti és egy gyakorlati részből.

Szinte mindenki jobban tartott az elméleti vizsgától, mint a gyakorlati vizsgától. Az elméleti anyagnak voltak könnyebben emészthető, olvasmányos részei (szauna története, szauna típusok, illóolajok) és nehezebben memorizálható részek (bőr receptorai, keringési rendszer, szív működése a szaunában és a vérnyomás reagálása a szaunára).  Összességében úgy gondolom, hogy nem volt lehetetlen feladat megtanulni az elméleti anyagot!

A gyakorlati vizsgán pedig arra kellett figyelnünk, hogy valóban mindenről tájékoztassuk a vendégeket és a vizsgáztatókat.”

„A teszt csak akkor nehéz, ha az ember nem tudja a válaszokat” – szokták mondani. De valljuk be, azért kevés az a vizsga, amelybe valóban rezzenéstelen arccal, kétség nélkül vágunk bele. Hogy élted meg a SzaunaClub vizsgáját? :-)

„Az elméleti vizsgalapon sok feleletválasztós, igaz-hamis és rengeteg kifejtős kérdés is volt. Gyakorlati vizsgára egy mézes felöntést kaptam. Ami igazán tetszett benne, hogy használnunk kellett egy kevert illatot. Mindenki a kevert illatán zsizsgett: „Vajon nem túl tömény?”, „Kiérződik a kevert illat alkotóillatai?”, „Nem túl gej?”, „Szerinted nem túl büdös?”.

A kevert illatomon kívül én a mézet a felöntő vizemben is használtam, hogy még édesebb és mézesebb legyen a programom, így egy kellemes karamellás, vattacukros illattal tudtam fokozni a méz adta lehetőségeket.”

 

Kézben az oklevél - jöhetnek a versenyek?

Már többször kipróbáltad magadat versenyeken. Tervezel indulni a hamarosan közelgő Magyar Országos Szaunamester Bajnokságon?

„Egyfelől friss húsnak érzem magam a legújabb trendekhez (illóolajtrendek és legyezési technikai trendek), másfelől viszont tudom, hogy egy verseny segítségével lehet a legtöbbet fejlődni. Így is sokat gyakorlok otthon, de egy verseny rákényszerítene arra, hogy még ennél is többet pörgessem a törölközőt otthon.

Ami igazán motivál abban, hogy nevezzek, az a társaság és a vendégkör!”

Szerinted elég alapot nyújt ahhoz a képzés, hogy aki aktívan, figyelmesen részt vett az órákon, bátran belevágjon egy ilyen jellegű versenybe?

„Így előre nehéz ezt megjósolni. A tanfolyam inkább a klasszik vonalat mutatja be, a versenyek pedig sokszor az aufguss-stílus és -kritériumok irányába tolódnak el.

Egy szigorú aufguss-szerű pontozási rendszer szerintem mindenhogyan nehezen teljesíthető és emelem kalapom azok előtt, akik minden kicsi kritériumra oda tudnak úgy figyelni, hogy mindeközben még a saját kis személyiségük is benne legyen a programban. :-)

Friss szaunamesterként belecsöppenni egy szigorú pontozási rendszerbe és helyt állni egy nagyon szigorú kritériumrendszerben csak úgy lehet, ha valaki testben, lélekben és fejben is nagyon toppon van az adott versenyen.

 

Köszönjük szépen a válaszokat! :-)

 

Végezetül azért még egy kérdés: van-e olyan, a képzésen történt élmény vagy a képzéssel kapcsolatos gondolat, amit szívesen megosztanál az olvasókkal?

A képzés előtt nem sokkal volt szerencsém Decsi Bálint és Szabó Zoli „A zene és a szauna összeköti az embereket” című páros felöntésükre beülni. A képzésen nagy elánnal meséltem Zolinak, hogy ez a tézis mennyire igaz, mert a szentendrei V8 aulájában lévő zongorán játszottam a Szamáridnulót, mikor hirtelen mellém pattant egy lány, hogy az ő párja is szaunamester és ő is el tudja zongorázni ezt a dallamot és csináljunk egy négykezest.

Zoli faarccal végighallgatta ezt a történetet, majd annyit mondott, hogy múlt héten ugyanezt a történetet hallgatta az ominózus zongorás lányzó szájából, aki mindezt hasonló hevességgel és mosollyal adta elő, mint én. :-) Nincsenek véletlenek! :-)

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés:

Jelentkezési lapAmennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: